Штоллен з п'яною вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Shtollen - традиційний німецький кекс, який готують на Різдвяні свята. Рекомендую дізнатися, як приготувати штоллен з п'яною вишнею і частково відчути смак Різдва з Німеччини.
Любителям цікавою різдвяної випічки, серед якої імбирні чоловічки, пряникові будиночки, торт «Різдвяне поліно» і т. Д., рекомендую взяти на замітку цей рецепт штоллен - традиційного німецького кексу. Готується він за 3-4 тижні до свята, а потім спокійно чекає свого часу. Протягом цього часу спеції і все добавки максимально розкривають свій аромат, а Штоллен набуває закінченого збалансований смак. Звичайно, ніхто не забороняє вам є кекс відразу, але краще все-таки набратися терпіння і оцінити підсумковий результат!
- Вишня без кісточок - 350 грам
- Коньяк - 125 мілілітрів
- Борошно - 500 грам
- Вершкове масло - 270 грам
- Цукор - 130 грам
- Молоко - 125 грам
- Дріжджі свіжі - 40 грам
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Сік і цедра лимона - 1/2 штуки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Цукрова пудра - 1 Склянка
Змішайте мед з коньяком, залийте вишню і залиште на ніч в холодильнику.
Приготуйте опару. Для цього підігрійте трохи молоко і підливайте в мисочку з дріжджами, розітріть в однорідну пасту. Додайте 1 ст. L. Пісочний я 4 ст. L. Борошна, перемішайте і залиште в теплому місці для підходу, приблизно на 30 хвилин.
Збийте розм'якшене масло з цукром і ванільним екстрактом, додайте опару і всипте борошно. Додайте в тісто цедру і лимонний сік, сіль, добре перемішайте. Вмішайте вишню і залиште в теплому місці для підходу на 1, 5 годину, потім обомніте тісто і залиште ще на 1 час.
Розігрійте духовку до 220 ˚С. Розділіть тісто навпіл. Викладіть тісто на посипану борошном робочу поверхню, сформируйте овальную буханку. Качалкою або ребром долоні злегка притисніть тісто, розділяючи буханку на дві нерівні частини: 2/3 і 1/3. Загорніть меншу частину на велику, надаючи штоллену форму сповитого немовляти.
Обережно перенесіть ШТОЛЛ на деко, застелене папером для випічки, прикрийте серветкою і залиште для підходу на 15-20 хв. Поставте деко в духовку і випікайте ШТОЛЛ 15 хвилин, потім знизьте температуру духовки до 170 ˚С і випікайте ще 30-35 хвилин, до готовності. Дістаньте ШТОЛЛ з духовки і трохи остудіть на решітці, прикривши серветкою. Розтопіть 100 г вершкового масла і щедро змастіть теплі ШТОЛЛ за допомогою пензлика. Рясно посипте ШТОЛЛ цукровою пудрою. Повністю остудіть. Готові ШТОЛЛ загорніть в пергамент, а потім у фольгу і залиште дозрівати на 1-2 тижні в темному місці.