Рецепт Штоллен з п'яною вишнею фото

Штоллен з п'яною вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Різдво
Випічка, Солодке, Кекси

Shtollen - традиційний німецький кекс, який готують на Різдвяні свята. Рекомендую дізнатися, як приготувати штоллен з п'яною вишнею і частково відчути смак Різдва з Німеччини.

Любителям цікавою різдвяної випічки, серед якої імбирні чоловічки, пряникові будиночки, торт «Різдвяне поліно» і т. Д., рекомендую взяти на замітку цей рецепт штоллен - традиційного німецького кексу. Готується він за 3-4 тижні до свята, а потім спокійно чекає свого часу. Протягом цього часу спеції і все добавки максимально розкривають свій аромат, а Штоллен набуває закінченого збалансований смак. Звичайно, ніхто не забороняє вам є кекс відразу, але краще все-таки набратися терпіння і оцінити підсумковий результат!

  • Вишня без кісточок - 350 грам
  • Коньяк - 125 мілілітрів
  • Борошно - 500 грам
  • Вершкове масло - 270 грам
  • Цукор - 130 грам
  • Молоко - 125 грам
  • Дріжджі свіжі - 40 грам
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Сік і цедра лимона - 1/2 штуки
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
  • Цукрова пудра - 1 Склянка
штоллен з п'яною вишнею - фото крок 1
Змішайте мед з коньяком, залийте вишню і залиште на ніч в холодильнику.
штоллен з п'яною вишнею - фото крок 2
Приготуйте опару. Для цього підігрійте трохи молоко і підливайте в мисочку з дріжджами, розітріть в однорідну пасту. Додайте 1 ст. L. Пісочний я 4 ст. L. Борошна, перемішайте і залиште в теплому місці для підходу, приблизно на 30 хвилин.
штоллен з п'яною вишнею - фото крок 3
Збийте розм'якшене масло з цукром і ванільним екстрактом, додайте опару і всипте борошно. Додайте в тісто цедру і лимонний сік, сіль, добре перемішайте. Вмішайте вишню і залиште в теплому місці для підходу на 1, 5 годину, потім обомніте тісто і залиште ще на 1 час.
штоллен з п'яною вишнею - фото крок 4
Розігрійте духовку до 220 ˚С. Розділіть тісто навпіл. Викладіть тісто на посипану борошном робочу поверхню, сформируйте овальную буханку. Качалкою або ребром долоні злегка притисніть тісто, розділяючи буханку на дві нерівні частини: 2/3 і 1/3. Загорніть меншу частину на велику, надаючи штоллену форму сповитого немовляти.
штоллен з п'яною вишнею - фото крок 5
Обережно перенесіть ШТОЛЛ на деко, застелене папером для випічки, прикрийте серветкою і залиште для підходу на 15-20 хв. Поставте деко в духовку і випікайте ШТОЛЛ 15 хвилин, потім знизьте температуру духовки до 170 ˚С і випікайте ще 30-35 хвилин, до готовності. Дістаньте ШТОЛЛ з духовки і трохи остудіть на решітці, прикривши серветкою. Розтопіть 100 г вершкового масла і щедро змастіть теплі ШТОЛЛ за допомогою пензлика. Рясно посипте ШТОЛЛ цукровою пудрою. Повністю остудіть. Готові ШТОЛЛ загорніть в пергамент, а потім у фольгу і залиште дозрівати на 1-2 тижні в темному місці.

Схожі рецепти