Простий штоллен
(покроковий рецепт з фото)
Чи плануєте спекти ароматний пиріг на новорічний стіл або Різдво? Погляньте, як приготувати простий штоллен. Це дуже класний варіант, який припаде до смаку дорослим і діткам. Рекомендую!
Сухофрукти ви можете брати абсолютно будь-які, які вам до душі. При бажанні їх можна замочити в улюбленому алкоголі, наприклад, якщо пиріг тільки для дорослих. Перед подачею пиріг присипте цукровою пудрою або доповніть глазур'ю, наприклад. Головна родзинка, безумовно, - це мигдальна паста, без неї вийде вже зовсім не той рецепт. Пробуйте!
- Борошно - 250 грам
- Молоко - 130 мілілітрів (приблизно)
- Сухі дріжджі - 7 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Жовток - 1 штука
- Вершкове масло - 40 грам
- Цукор - 30 грам
- Сухофрукти і ягоди - 180 грам
- Мигдальний паста - 150 грам(+ 1 жовток)
- Вершкове масло і цукрова пудра - За смаком
1. Сухофрукти замочіть у воді або алкоголі хвилин на 15-20. Після обсушити.
2. У глибокій мисці з'єднайте половину борошна, жовток, дріжджі. Влийте тепле молоко.
3. Перемішайте, дайте постояти півгодинки. Після додайте борошно, що залишилося, розтоплене масло, цукор (ідеально - з цедрою лимона і апельсина). Вимішуйте не менше 10 хвилин!
4. Після додайте сухофрукти.
5. Ретельно перемішайте всі, вимішуючи ще пару хвилин. Залиште в теплі хвилин на 20.
6. Розкачайте тісто, викладіть в центр миндальную пасту, змішану з жовтком. Акуратно згорніть.
7. Залиште штоллен підходити на годинку-півтори.
8. Після відправте в розігріту до 190 градусів духовку, попередньо змастивши розтопленим маслом, і випікайте до рум'яності.
Перед подачею простий штоллен остудіть і присипте за бажанням цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Перед подачею простий штоллен остудіть і присипте за бажанням цукровою пудрою.
Приємного чаювання!