Рецепт Простий штоллен фото

Простий штоллен
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Сухофрукти
Дієтичне харчування
На святковий стіл, Новий рік, Різдво
Випічка, Солодке, Пироги

Чи плануєте спекти ароматний пиріг на новорічний стіл або Різдво? Погляньте, як приготувати простий штоллен. Це дуже класний варіант, який припаде до смаку дорослим і діткам. Рекомендую!

Сухофрукти ви можете брати абсолютно будь-які, які вам до душі. При бажанні їх можна замочити в улюбленому алкоголі, наприклад, якщо пиріг тільки для дорослих. Перед подачею пиріг присипте цукровою пудрою або доповніть глазур'ю, наприклад. Головна родзинка, безумовно, - це мигдальна паста, без неї вийде вже зовсім не той рецепт. Пробуйте!

  • Борошно - 250 грам
  • Молоко - 130 мілілітрів (приблизно)
  • Сухі дріжджі - 7 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Жовток - 1 штука
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Цукор - 30 грам
  • Сухофрукти і ягоди - 180 грам
  • Мигдальний паста - 150 грам(+ 1 жовток)
  • Вершкове масло і цукрова пудра - За смаком
простий штоллен - фото крок 1
1. Сухофрукти замочіть у воді або алкоголі хвилин на 15-20. Після обсушити.
простий штоллен - фото крок 2
2. У глибокій мисці з'єднайте половину борошна, жовток, дріжджі. Влийте тепле молоко.
простий штоллен - фото крок 3
3. Перемішайте, дайте постояти півгодинки. Після додайте борошно, що залишилося, розтоплене масло, цукор (ідеально - з цедрою лимона і апельсина). Вимішуйте не менше 10 хвилин!
простий штоллен - фото крок 4
4. Після додайте сухофрукти.
простий штоллен - фото крок 5
5. Ретельно перемішайте всі, вимішуючи ще пару хвилин. Залиште в теплі хвилин на 20.
простий штоллен - фото крок 6
6. Розкачайте тісто, викладіть в центр миндальную пасту, змішану з жовтком. Акуратно згорніть.
простий штоллен - фото крок 7
7. Залиште штоллен підходити на годинку-півтори.
простий штоллен - фото крок 8
8. Після відправте в розігріту до 190 градусів духовку, попередньо змастивши розтопленим маслом, і випікайте до рум'яності.
Перед подачею простий штоллен остудіть і присипте за бажанням цукровою пудрою.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти