Рецепт Різдвяний штоллен фото

Різдвяний штоллен
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Тісто
Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл , Різдво
Випічка
Кількість порцій: 2
Час приготування: 14 г. 30 хв.

Якщо ви пробували різдвяний штоллен, то вам відомо, яка це смачна і ароматна випічка. Якщо ж тільки чули, то я з радістю ділюся рецептом, який обов'язково вам сподобається!

Опис приготування:

Приготування штоллен займе не один день. Адже щоб оцінити його по достоїнству, після випічки, йому необхідно дозріти протягом 2 тижнів. Тому штоллен прийнято готувати заздалегідь. Запропоновані волоські горіхи ви можете сміливо замінити на мигдаль. Для заливки сухофруктів можна вибрати як десертне столове вино, так і коньяк або ж апельсиновий сік, в тому числі, в якому вказано. Дотримуйтесь рецептурою і у вас неодмінно вийде смачна випічка.

  • Борошно - 530 грам(180 грам - в опару, 350 грам - в тісто
    )
  • Дріжджі - 18 грам (сухі
    )
  • Молоко - 120 грам(120 мл. - в опару +3 ст.Л. - в тісто
    )
  • Цукор - 125 грам(25 грам - в опару, 75 грам - в тісто
    )
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 220 грам(150 грам - в тісто, 70 грам - для покриття
    )
  • Суміш прянощів - 1 Чайна ложка (обкладинка, кардамон, гвоздика, мускатний горіх)
  • Ароматизатор "Рим" - За смаком
  • Горіхи волоські - 60 грам
  • Сухофрукти - 400 штук (чорнослив, родзинки, в'ялена вишня або журавлина, цукати
    )
  • Цедра апельсина - 1 Чайна ложка (суха або свіжа
    )
  • Лікер - 120 мілілітрів (або коньяк)
  • Цукрова пудра - 150 грам (для покриття)
різдвяний штоллен - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
різдвяний штоллен - фото крок 2
Курагу і горіхи наріжте подрібніше і складіть в чашу, додайте інші сухофрукти. Залийте лікером, перемішайте. Залиште на час, від 2 годин мінімум до 8 годин в ідеалі. Періодично помішуючи.
різдвяний штоллен - фото крок 3
У чаші змішайте 120 мл теплого молока, 3 ст.Л. Цукру, дріжджі. Розмішайте.
різдвяний штоллен - фото крок 4
Додайте 180 грам борошна через сито.
різдвяний штоллен - фото крок 5
Замісити опару. Затягніть чашу плівкою, накрийте рушником і залиште на 1 час 20 хвилин.
різдвяний штоллен - фото крок 6
До підготовленим сухофруктам додайте апельсинову цедру, перемішайте.
різдвяний штоллен - фото крок 7
В окремій чаші змішайте 3 ст. L. Молока, яйце і 75 грам цукру.
різдвяний штоллен - фото крок 8
Молочно-яєчну масу додайте до підійшла опарі. Введіть спеції і ароматизатор за смаком.
різдвяний штоллен - фото крок 9
Додайте просіяне борошно і замісити тісто. Воно вийде тугим.
різдвяний штоллен - фото крок 10
Розтопіть 150 грам масла. Злегка охолодити (щоб рука терпіла) і влийте в чашу з тестом.
різдвяний штоллен - фото крок 11
Вмішайте масло в тісто. Після помісити протягом 2-3 хвилин. Вдарте кілька разів про робочу поверхню.
різдвяний штоллен - фото крок 12
До тесту додайте сухофрукти і ретельно їх умішайте. Накрийте тісто плівкою, рушником. Поставте в тепле місце на 2 годину.
різдвяний штоллен - фото крок 13
Тісто після закінчення часу вистоювання.
різдвяний штоллен - фото крок 14
Розділити тісто на дві частини. Візьміть одну частину і розкачайте в прямокутник.
різдвяний штоллен - фото крок 15
Тісто перекладіть на деко застелений папером у вигляді"гармошки" , накладаючи кожен шар друг на друга.
різдвяний штоллен - фото крок 16
Підготовлений штоллен накрийте рушником, приберіть в тепле місце на 1 час 30 хвилин для вистоювання. По закінченню часу, поставте випікатися в розігріту духовку до 180 градусів, з 50-70 хвилин.
різдвяний штоллен - фото крок 17
Готову випічку дістаньте з духовки і охолодіть.
різдвяний штоллен - фото крок 18
Рясно покрийте штоллен розтопленим вершковим маслом.
різдвяний штоллен - фото крок 19
Також рясно посипте цукровою пудрою.
різдвяний штоллен - фото крок 20
Загорніть в папір і приберіть в прохолодне, сухе місце мінімум на 2 тижні.
різдвяний штоллен - фото крок 21
Перед подачею штоллен розрізають по середині, а після на шматочки. Приємного апетиту і відмінного свята!

Схожі рецепти