Дрезденський штоллен
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную вам дізнатися, як приготувати дрезденський штоллен - традиційний німецький різдвяний пиріг, який підкорить вас легким ароматом горіхів і солодкістю цукатів. Спробуйте, це смачно!
Такий пиріг вельми незвичайний для нас, так як його необхідно наполягати цілих кілька тижнів! але повірте: такий пиріг стане вашим улюбленим пирогом на Різдво! аромат горіхів, цукатів, рому і цедри цитрусових подарують по-справжньому святковий настрій, не кажучи вже про неймовірне смаку і естетичне задоволення! Ви можете замочити родзинки і цукати не тільки в ромі, але і в бренді або коньяку: як вам більше подобається. Це дійсно вишукана випічка, тому поспішайте записати такий чудовий рецепт!
- Борошно - 500 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цедра лимону - 2 штуки
- Горіхи - 300 грам
- Ром - 120 мілілітрів
- Молоко - 200 грам
- Цукор - 200 грам
- Дріжджі - 10 грам
- Ванілін - За смаком
- Імбир - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
1. Ізюм та цукати залийте ромом і відставте на деякий час.
2. У невелику кількість теплого молока додайте пару ложок цукру, висипте туди дріжджі. Поставте миску з дріжджами в миску з теплою водою.
3. У молоці розведіть пару яєць, добре перемішавши їх з молоком за допомогою віночка. Маргарин або масло натріть на крупній тертці.
4. Додайте в цукор мускатний горіх, ванільний цукор, цедру лимона. Перемішайте. Трохи солі. Молоко з яйцями вилийте в миску, додайте натертий маргарин і цукор зі спеціями, перемішайте і додайте дріжджі. Акуратно перемішайте масу.
5. Порціями висипте просіяне борошно в тісто, акуратно перемішуючи. Замісити тісто і залиште його в теплому місці на 2 годину (можна накрити його рушником і поставити на теплу парову баню).
6. Потім висипте туди родзинки, цукати і подрібнені в блендері горіхи. Рівномірно розподіліть горіхи і сухофрукти в тесті. Трохи вимісити тісто на столі, розділіть його на дві частини і сформуйте штоллен. Розтягніть тісто і поверніть його три рази так, як показано на фото.
7. Дайте пирогів полежати в теплому місці 30 хвилин. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 1 час. Для 10 хвилин до закінчення приготування змастіть штоллен вершковим маслом або жовтком.
8. Посипте готовий штоллен цукровою пудрою. Загорніть штоллен в фольгу і рушник і залиште на 2 тижні в сухому місці. Смачного!