Рецепт Дрезденський штоллен фото

Дрезденський штоллен
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Тісто , Молочні продукти , Фрукти , Горіхи , Сухофрукти
Вагітним і годуючим
На святковий стіл , Різдво
Випічка , Пироги , Кекси
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 11 дн. 2 г. 0 хв.

Сьогодні пропоную вам дізнатися, як приготувати дрезденський штоллен - традиційний німецький різдвяний пиріг, який підкорить вас легким ароматом горіхів і солодкістю цукатів. Спробуйте, це смачно!

Опис приготування:

Такий пиріг вельми незвичайний для нас, так як його необхідно наполягати цілих кілька тижнів! але повірте: такий пиріг стане вашим улюбленим пирогом на Різдво! аромат горіхів, цукатів, рому і цедри цитрусових подарують по-справжньому святковий настрій, не кажучи вже про неймовірне смаку і естетичне задоволення! Ви можете замочити родзинки і цукати не тільки в ромі, але і в бренді або коньяку: як вам більше подобається. Це дійсно вишукана випічка, тому поспішайте записати такий чудовий рецепт!

  • Борошно - 500 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Цедра лимону - 2 штуки
  • Горіхи - 300 грам
  • Ром - 120 мілілітрів
  • Молоко - 200 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Дріжджі - 10 грам
  • Ванілін - За смаком
  • Імбир - За смаком
  • Мускатний горіх - За смаком
  • Сіль - 1 щіпка
дрезденський штоллен - фото крок 1
1. Ізюм та цукати залийте ромом і відставте на деякий час.
дрезденський штоллен - фото крок 2
2. У невелику кількість теплого молока додайте пару ложок цукру, висипте туди дріжджі. Поставте миску з дріжджами в миску з теплою водою.
дрезденський штоллен - фото крок 3
3. У молоці розведіть пару яєць, добре перемішавши їх з молоком за допомогою віночка. Маргарин або масло натріть на крупній тертці.
дрезденський штоллен - фото крок 4
4. Додайте в цукор мускатний горіх, ванільний цукор, цедру лимона. Перемішайте. Трохи солі. Молоко з яйцями вилийте в миску, додайте натертий маргарин і цукор зі спеціями, перемішайте і додайте дріжджі. Акуратно перемішайте масу.
дрезденський штоллен - фото крок 5
5. Порціями висипте просіяне борошно в тісто, акуратно перемішуючи. Замісити тісто і залиште його в теплому місці на 2 годину (можна накрити його рушником і поставити на теплу парову баню).
дрезденський штоллен - фото крок 6
6. Потім висипте туди родзинки, цукати і подрібнені в блендері горіхи. Рівномірно розподіліть горіхи і сухофрукти в тесті. Трохи вимісити тісто на столі, розділіть його на дві частини і сформуйте штоллен. Розтягніть тісто і поверніть його три рази так, як показано на фото.
дрезденський штоллен - фото крок 7
7. Дайте пирогів полежати в теплому місці 30 хвилин. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 1 час. Для 10 хвилин до закінчення приготування змастіть штоллен вершковим маслом або жовтком.
дрезденський штоллен - фото крок 8
8. Посипте готовий штоллен цукровою пудрою. Загорніть штоллен в фольгу і рушник і залиште на 2 тижні в сухому місці. Смачного!

Схожі рецепти