Традиційний різдвяний штоллен
(покроковий рецепт з фото)
Традиційний різдвяний штоллен - обов'язковий атрибут святкування Різдва. Різдвяна випічка завжди дуже ароматна, з великою кількістю сухофруктів. А у мене ще й з джемом!
Сирний штоллен на Різдво з великою кількістю родзинок, цукатів і горіхів, з легкою кислинкою ароматного лимонного джему "махеев'" … Обов'язково спечіть його на Різдво, і в Ваш будинок разом з пряними ароматами цієї випічки увійде дух Різдва!
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Сир - 300 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 100 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Горіхи - 50 грам
- Ізюм - 100 грам
- Цукати - 100 грам
- Джем лимонний "махеев'" - 4 Ст. Ложки
Горіхи порубати.
Ізюм та цукати помийте і замочіть в гарячій воді.
Змішайте сир з м'яким маслом (100 г), додайте цукор.
Додайте віджаті цукати і родзинки, горіхи.
Додайте 2 ст.Л. limonnogo варення і яйця.
Потім додайте борошно з розпушувачем, замісіть тісто. Сформуйте штоллен.
Зробіть з фольги високі бортики, інвест Tuda Stoll.
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. Теплий штоллен змастіть вершковим маслом і лимонним джемом.
Трохи остудіть і посипте цукровою пудрою! Смачного! І Щасливого Різдва!