Пиріг з «п'яною» грушею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Випічка з фруктами - це завжди просто і дуже смачно. Я пропоную на замітку дуже класний рецепт, Котрий, обов'язково сподобається всім, хто любить урізноманітнити солоденьке алкоголем Спробуйте!
Опис приготування:
Покажу, як приготувати пиріг з"п'яною" грушею на хрусткому пісочному тісті. Особливість його ще і в тому, що він присипаний крихтою, але не просто з тіста, а з додаванням вівсяних пластівців. Виходить дуже здорово! Груша в поєднанні зі спеціями виходить дивно ароматної і нереально смачною. Повторити хоча б раз точно варто!
- Борошно - 1 1/4 склянки (тісто)
- Цукор - 1 Чайна ложка (тісто)
- Сіль - 1/2 чайних ложки (тісто)
- Вершкове масло - 110 грам (тісто)
- Кефір - 1/4 склянки (тісто)
- Груша - 6-7 штук
- Лимон - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Коричневий цукор - 2/3 склянки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Бурбон - 100 мілілітрів
- Сіль і спеції - За смаком (мускатний горіх, імбир, кардамон, чорний перець)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3/4 склянки (крихта)
- Вівсяні пластівці - 3/4 склянки (крихта)
- Цукор - 2/3 склянки (крихта)
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок (крихта)
- Горіхи - 1/2 склянки (крихта)
1. Насамперед потрібно замісити тісто. Для цього в глибокій мисці з'єднайте борошно, сіль і цукор. Додайте нарізане шматочками холодне масло, розімніть швидко в крихту. Влийте холодний кефір, замісіть тісто і приберіть його в холодильник на годину. Тим часом вимийте і висушіть груші.
2. Наріжте грушу тонкими скибочками, з'єднайте з цукром і соком лимона. Поставте на вогонь і млоїте трохи до м'якості.
3. Наполягати бурбон, додайте борошно, коричневий цукор і спеції. Ретельно перемішайте. Тісто розкачати і викласти у жароміцних форму.
4. З'єднайте всі інгредієнти крихти: борошно, пластівці, масло і подрібнені горіхи. Додайте пару ложок крихти до груші.
5. Викладіть начинку на корж рівним шаром.
6. Присипте крихтою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
7. Запікайте пиріг з"п'яною" грушею близько години до рум'яності. Перед подачею трохи остудіть і при бажанні доповніть збитими вершками.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!