Маковий пиріг з грушею
(покроковий рецепт з фото)
Смачний пиріг на основі пісочного тіста з найніжнішої маковою начинкою і ароматними скибочками груші прекрасно підійде для вашого чаювання. Готується пиріг не дуже складно, сподобається любителям маку.
Шикарний насичений за смаком пиріг неодмінно сподобається любителям макової випічки. Тонке хрустке тісто і багато-багато макової начинки - все це доповнено найтоншими скибочками груші з ледве відчутним ароматом кориці. Пиріг просто шикарний! думаю, що груші в ньому прекрасно можна замінити яблуками або сливою. Готуйте з задоволенням!
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Цукор - 70 грам
- Жовток яєчний - 1 штука
- Вода - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 150 грам
- Мак - 200 грам (начинка)
- Молоко - 350 грам (начинка)
- Ром - 2 Ст. Ложки (начинка)
- Манна крупа - 40 грам (начинка)
- Цукор - 100 грам (начинка)
- Куряче яйце - 2 штуки (начинка)
- Вершкове масло - 50 грам (начинка)
- Обкладинка - 1 щіпка (начинка)
- Цедра лимону - 1 щіпка (начинка)
- Груша - 2 штуки
- Джем абрикосовий - 2 Ст. Ложки
Перемішайте всі сухі інгредієнти для тіста.
Додайте нарізане кубиками масло і жовток.
Додайте крижану воду і сухі інгредієнти.
Замісити тісто, скачайте в кулю і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Замісити тісто, скачайте в кулю і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Вершкове масло для начинки розтопіть. Відокремте білки і жовтки.
Молоко змішайте з половиною цукру і доведіть до кипіння. Акуратно всипте манку, перемішайте. Дайте трохи охолонути.
Додайте ром, спеції, розтоплене масло, жовтки.
Додайте мак, все добре перемішайте.
Білки збийте з цукром, що залишився до жорстких піків.
Акуратно введіть в макову начинку.
Тісто розподіліть по змащеній маслом формі, наколи виделкою і приберіть в холодильник на 10 хвилин.
Викладіть макову начинку.
Груші наріжте часточками.
Викладіть на макову начинку.
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин. Гарячий пиріг змастіть джемом.
Охолодіть і подайте до столу. Смачного!