Рецепт Маковий пиріг з грушею фото

Маковий пиріг з грушею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Мак, Груша
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги

Смачний пиріг на основі пісочного тіста з найніжнішої маковою начинкою і ароматними скибочками груші прекрасно підійде для вашого чаювання. Готується пиріг не дуже складно, сподобається любителям маку.

Шикарний насичений за смаком пиріг неодмінно сподобається любителям макової випічки. Тонке хрустке тісто і багато-багато макової начинки - все це доповнено найтоншими скибочками груші з ледве відчутним ароматом кориці. Пиріг просто шикарний! думаю, що груші в ньому прекрасно можна замінити яблуками або сливою. Готуйте з задоволенням!

  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Цукор - 70 грам
  • Жовток яєчний - 1 штука
  • Вода - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Мак - 200 грам (начинка)
  • Молоко - 350 грам (начинка)
  • Ром - 2 Ст. Ложки (начинка)
  • Манна крупа - 40 грам (начинка)
  • Цукор - 100 грам (начинка)
  • Куряче яйце - 2 штуки (начинка)
  • Вершкове масло - 50 грам (начинка)
  • Обкладинка - 1 щіпка (начинка)
  • Цедра лимону - 1 щіпка (начинка)
  • Груша - 2 штуки
  • Джем абрикосовий - 2 Ст. Ложки
маковий пиріг з грушею - фото крок 1
Перемішайте всі сухі інгредієнти для тіста.
маковий пиріг з грушею - фото крок 2
Додайте нарізане кубиками масло і жовток.
маковий пиріг з грушею - фото крок 3
Додайте крижану воду і сухі інгредієнти.
Замісити тісто, скачайте в кулю і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
маковий пиріг з грушею - фото крок 4
Вершкове масло для начинки розтопіть. Відокремте білки і жовтки.
маковий пиріг з грушею - фото крок 5
Молоко змішайте з половиною цукру і доведіть до кипіння. Акуратно всипте манку, перемішайте. Дайте трохи охолонути.
маковий пиріг з грушею - фото крок 6
Додайте ром, спеції, розтоплене масло, жовтки.
маковий пиріг з грушею - фото крок 7
Додайте мак, все добре перемішайте.
маковий пиріг з грушею - фото крок 8
Білки збийте з цукром, що залишився до жорстких піків.
маковий пиріг з грушею - фото крок 9
Акуратно введіть в макову начинку.
маковий пиріг з грушею - фото крок 10
Тісто розподіліть по змащеній маслом формі, наколи виделкою і приберіть в холодильник на 10 хвилин.
маковий пиріг з грушею - фото крок 11
Викладіть макову начинку.
маковий пиріг з грушею - фото крок 12
Груші наріжте часточками.
маковий пиріг з грушею - фото крок 13
Викладіть на макову начинку.
маковий пиріг з грушею - фото крок 14
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин. Гарячий пиріг змастіть джемом.
маковий пиріг з грушею - фото крок 15
Охолодіть і подайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти