Морепродукти з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Серед величезного розмаїття рецептів приготування рису є навіть дуже оригінальні. Одним з таких рецептів для мене став рис з морепродуктами. Спробувала приготувати, і мені дуже сподобалось.
Хочу поділитися з вами своїм досвідом, як приготувати морепродукти з рисом. Мені особисто дуже сподобалося, я буду готувати його ще не раз. Процедура дуже проста і невигадлива, а смак перевершує всі очікування. Для приготування такої страви оптимально буде використовувати рис басматі. Для його приготування води буде потрібно в 1, 5 рази більше, ніж обсяг рису.
- Мал - 200 грам
- Морепродукти - 300 грам (набір з кальмарів, мідій, восьминога або інших морепродуктів)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Зелений горошок - 100 грам
- Часник - 1 штука
- Селера - 50 грам
- Корінь петрушки - 50 грам
- Масло оливкове - 50 мілілітрів
- Сіль, чорний перець, мускатний горіх - За смаком
1
Коріння селери і петрушки очистіть і поріжте невеликими кубиками.
2
Морква поріжте кубиками побільше.
3
Часник не ріжте, тільки очистіть від лушпиння. Залиште цілі зубчики.
4
Лук подрібніть.
5
Розігрійте сковороду і на великому вогні, підсмажте все овочі.
6
Коли овочі стануть м'якими, можна додавати горошок. Накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні до готовності горошку.
7
Час додавати спеції: сіль, перець, мускатний горіх.
8
Зверху на овочі викладіть морепродукти і тушкуйте під кришкою 3 хвилини.
9
В окремій каструлі зваріть розсипчастий рис.
10
Додайте його до овочів з морепродуктами, перемішайте і готуйте ще 3 хвилини.
11
До столу подавайте гарячим або холодним. Смачного!