Молоки горбуши, смажені в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Молочко вважаються дуже корисними. Їх необхідно вживати при нестачі заліза в організмі. Молочко смажать, додають в рибний фарш.
Молочко використовують при приготуванні юшки, солянки рибної, рибного супу. Навіть в салати додають молочко. У клярі молочко теж дуже гарні.
- Молоки - 500 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Вода (кип'ячена) - 2-3 Ст. Ложок
- Чорний перець - За смаком

1. Молочко добре промити і порізати на порційні шматочки. За смаком посолити і поперчити, і залишити в стороні.

2. Тепер, поки молочко просолюється, приготовим кляр. Для цього в окремий посуд розбити яйця, додати борошно, сіль, перець і воду. Все ретельно перемішати, щоб не залишилося грудочок, а вийшла однорідна маса, не надто густа.

3. У сковорідці розігріти олію. Кожен шматочок молочко обваляти в клярі і викладати в масло. Молочко смажаться дуже швидко. Як тільки диплом на молочко стала золотистою, перевернути її на інший бік.

4. Блюдо готово. При бажанні можна прикрасити гілочками зелені. До смажених молоко можна подати смажену картоплю або картопляне пюре.