Рецепт Смажені телячі мізки в клярі фото

Смажені телячі мізки в клярі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Молочні продукти, Яйця, Молоко, Мізки
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Смажені мізки за смаком нагадують риб'яче молочко або печінка тріски. Хоча б раз обов'язково варто приготувати цей делікатес. Він не тільки смачний, але і багатий мікроелементами і легко засвоюється.


Якщо ви хотіли спробувати, але не знали, як приготувати смажені телячі мізки в клярі, - зробіть їх вже сьогодні. Це дуже просто! Мізки можна вибрати будь-які: телячі, свинячі, яловичі. Обов'язково спробуйте подати їх з різними соусами.

  • Мізки - 1 кілограм
  • Вода - 1, 5-2 L
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець горошок - 15 штук
  • Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
  • Яйця - 3 штуки
  • Сіль - 2/3 Ст. Ложки (в кляр)
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Куркума - 1/3 чайних ложки
  • Борошно - 1 Склянка
смажені телячі мізки в клярі - фото крок 1
1. Мізки спочатку необхідно добре вимити під проточною водою.
смажені телячі мізки в клярі - фото крок 2
2. Для приготування маринаду для варіння в воду додайте сіль, лавровий лист, перець і оцет.
смажені телячі мізки в клярі - фото крок 3
3. Коли вода закипить, відправте в неї мізки. З часу повторного закипання варіть їх 5 хвилин. Вимкніть вогонь, накрийте кришкою і дайте їм постояти 20 хвилин.
смажені телячі мізки в клярі - фото крок 4
4. Дістаньте мізки шумівкою, викладіть на дощечку, дайте їм охолонути і обсохнути. Кожен шматочок розрізати уздовж на пластини товщиною 1, 5-2 см.
смажені телячі мізки в клярі - фото крок 5
5. Для приготування клярі змішайте яйця, сметану, сіль і куркуму.
смажені телячі мізки в клярі - фото крок 6
6. Кожен шматочок мізків обваляйте спочатку в борошні, а потім в клярі. Смажте в розігрітій олії до золотистої скоринки з обох сторін.
смажені телячі мізки в клярі - фото крок 7
7. Викладіть готову страву на серветку, щоб прибрати зайвий жир. От і все!

Схожі рецепти