Смажені телячі мізки в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Смажені мізки за смаком нагадують риб'яче молочко або печінка тріски. Хоча б раз обов'язково варто приготувати цей делікатес. Він не тільки смачний, але і багатий мікроелементами і легко засвоюється.
Якщо ви хотіли спробувати, але не знали, як приготувати смажені телячі мізки в клярі, - зробіть їх вже сьогодні. Це дуже просто! Мізки можна вибрати будь-які: телячі, свинячі, яловичі. Обов'язково спробуйте подати їх з різними соусами.
- Мізки - 1 кілограм
- Вода - 1, 5-2 L
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець горошок - 15 штук
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 3 штуки
- Сіль - 2/3 Ст. Ложки (в кляр)
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Куркума - 1/3 чайних ложки
- Борошно - 1 Склянка
1. Мізки спочатку необхідно добре вимити під проточною водою.
2. Для приготування маринаду для варіння в воду додайте сіль, лавровий лист, перець і оцет.
3. Коли вода закипить, відправте в неї мізки. З часу повторного закипання варіть їх 5 хвилин. Вимкніть вогонь, накрийте кришкою і дайте їм постояти 20 хвилин.
4. Дістаньте мізки шумівкою, викладіть на дощечку, дайте їм охолонути і обсохнути. Кожен шматочок розрізати уздовж на пластини товщиною 1, 5-2 см.
5. Для приготування клярі змішайте яйця, сметану, сіль і куркуму.
6. Кожен шматочок мізків обваляйте спочатку в борошні, а потім в клярі. Смажте в розігрітій олії до золотистої скоринки з обох сторін.
7. Викладіть готову страву на серветку, щоб прибрати зайвий жир. От і все!