Мізки телячі
(покроковий рецепт з фото)
Чи пробували ви коли-небудь мізки? Немає кривих Soul, насправді, за смаком набагато краще, ніж звучить! Тільки потрібно знайти правильний підхід, взяти хороший рецепт. І моя інструкція вам на допомогу!
Якби вам просто дали з'їсти це блюдо, то ви б нізащо не зрозуміли з чого воно зроблене. До нього найкраще подавати гарнір з тушкованих овочів або спагетті. Соус підбирайте по своєму смаку. Але для початку ознайомтеся з тим, як приготувати мізки телячі. Їх ми будемо варити, а потім обсмажити в клярі.
- Мізки телячі - 1 кілограм
- Яйце - 2 штуки
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Чорний перець горошком - 10 штук
- Сіль - 2 чайних ложки
- Вершки - 50 мілілітрів
- Сухарі паніровочні - 100 грам
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець - За смаком
Мозок промийте, залийте холодною водою і залиште на 2 годину.
Потім мізки промийте і зніміть плівку.
У каструлі закип'ятити близько 3-х літрів води разом з сіллю, перцем і оцтом. Потім опустіть в окріп мізки. Варіть їх на повільному вогні 5 хвилин. Потім залиште м'ясо у воді ще на 7 хвилин.
Зварені мізки наріжте шматочками для обсмажування. Зверху посипте їх меленим перцем.
Приготуйте паніровці. В одному посуді збийте яйця з вершками. В іншу тарілку всипте борошно, а в третю сухарі.
Кожен шматочок обваляйте в борошні, потім в яйцях і сухарях.
Обсмажте шматочки в розігрітій олії з обох сторін. Смачного!