Молочні булочки для сніданку
(покроковий рецепт з фото)
Легкий рецепт, як приготувати молочні булочки для сніданку і не тільки. Їх можна взяти на пікнік, спекти для фуршету або вечірки. Такі булочки можуть бути і солодкими, і закусочними. Дивимося!
Перед випічкою верх булочок можна змастити сумішшю молока з жовтком, посипати маком або кунжутом. Ці булочки підходять і для гамбургерів. Вони залишаються м'якими протягом 3-х днів, а ще спечені і остиглі булочки можна заморозити про запас.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Цукор - 40 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 4 грами
- Сіль - 1/2 чайних ложки
1. Покладіть сухі дріжджі в миску для замісу тіста.
2. Влийте тепле молоко і перемішайте.
3. Всипте цукор і перемішайте.
4. Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
5. Перемішайте розтоплене масло з борошном.
6. Додайте в борошно з маслом молочно-дріжджову суміш, щіпку солі, перемішайте тісто ложкою.
7. Тепер замісіть тісто руками, поки воно не стане однорідним.
8. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште підходити на 2 години в теплому місці.
9. З тесту, що підійшов сформуйте круглі булочки (вагою приблизно по 50 г). Змастіть верх булочок молоком і залиште ще на 20 хвилин. Випікайте в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 15-20 хвилин.