Японські молочні булочки «Хокайдо»
(покроковий рецепт з фото)
М'які смачні булочки родом з Японії мають ніжний молочний смак. Прекрасно підходять на кожен день. Якщо не пробували, дуже рекомендую.
Особливість цих японських булочок в тому, що в них немає ні краплі олії. Заміною йому тут виступають вершки. Сухе молоко надає йому ще більш насичений молочний смак. Ну а робляться вони дуже просто, особливо якщо у вас є хлібопічка. Але навіть при її відсутності тісто робиться без праці, воно дуже приємне в роботі. Потім потрібно сформувати булочки, почекати, поки підійдуть, і випекти їх до готовності.
- Борошно - 600 грам (вищий сорт)
- Молоко - 250 грам (свіже, сире)
- Молоко сухе - 30 грам
- Вершки 15% - 160 грам(150 г в тісто, 10 г для змащування)
- Куряче яйце - 1 штука(2 маленьких)
- Цукор - 80 грам (можна збільшити кількість)
- Сіль - 10 грам
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Ванілін - 1 За смаком
- Яєчний жовток - 1 штука (в мастило)
Підготуйте всі продукти для японських молочних булочок.
Злегка підігрійте молоко. Додайте трохи цукру і всипте дріжджі. Розмішайте.
Залиште приблизно на 15-20 хв. Для активації дріжджів. Вони почнуть свою роботу, і на поверхні утворюється пінна шапочка.
Залиште приблизно на 15-20 хв. Для активації дріжджів. Вони почнуть свою роботу, і на поверхні утворюється пінна шапочка.
Всі інгредієнти покладіть в чашу хлібопічки, встановіть програму "тісто" . Після її завершення тісто має збільшитися в обсязі в 2-3 рази.
Вийміть тісто з чаші, потрібно трохи його обминути.
Трохи пріпиліте поверхню тесту борошном. Розділіть його на 18 однакових частин. Скачайте кожен в кульку.
Потім покатайте між долонями, надаючи довгасту форму.
Перекладіть заготовки на деко, застелений папером для випічки і поставте на 30 хв. В тепле місце на расстойку.
Змішайте яєчний жовток з вершками, змастіть і зробіть ножицями надрізи на поверхні. Залиште ще на 10-15 хв.
Змішайте яєчний жовток з вершками, змастіть і зробіть ножицями надрізи на поверхні. Залиште ще на 10-15 хв.
Випікайте в гарячій духовці при t = 180 приблизно 25 хв. (до готовності). Орієнтуйтеся на свою духовку.
Вийміть з духовці і остудіть на решітці. Подавайте теплими або остиглими.
Ось такі булочки в розломі.