Молочні булочки
(покроковий рецепт з фото)
Молочні булочки підійдуть в якості хліба до будь-якого прийому їжі. Вони дуже ніжні і довго залишаються м'якими, НЕ čerstveût. Їх зручно брати з собою в дорогу або ж готувати з ними бутерброди.
Ароматна і свіжа випічка буде як не можна до речі за сніданком. Також, її оцінять діти, адже такі булочки можна брати в школу і їсти з чаєм або молоком. Проявіть фантазію, начиняючи булочки різними інгредієнтами. Щоб дізнатися, як приготувати молочні булочки, прочитайте цей рецепт.
- Борошно пшеничне - 300 грам (вищого сорту)
- Молоко - 125 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 4 грами
- Вершкове масло - 35 грам
- Цукор - 20 грам
- Сіль - 2 грами
- Яйце - 1 штука
Борошно просійте через сито кілька разів, щоб вона наситилася киснем. Тоді булочки вийдуть повітряними. Помістіть її в миску, додайте сухі дріжджі і сіль.
Вершкове масло дістаньте з холодильника. Розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
До розтопленого масла додайте цукор, молоко і вбийте сире куряче яйце. Ретельно збийте інгредієнти до однорідності, щоб кристали цукру розчинилися.
В отриману молочну суміш поступово додайте борошно, змішану з дріжджами і сіллю. Замісити гладке і пружне тісто. Для цього рецепта можна використовувати швидкодіючі дріжджі, якщо ви обмежені в часі.
Скачайте тісто в кулю. Накрийте його харчовою плівкою або ж рушником, виклавши попередньо в миску. Потім поставте в тепле місце на півтори години, щоб тісто піднялося.
Застеліть деко пергаментом для запікання. Тісто обомніте, сформуйте з нього булочки. Викладіть їх на деко, зробіть на кожній борозну ножем. Потім випікайте булочки при температурі сто сімдесят градусів двадцять хвилин в духовці.