Коржики молочні з дитинства
(покроковий рецепт з фото)
Здається, найсмачніша випічка родом з дитинства. Пам'ятайте в шкільній їдальні продавалися такі молочні коржики? Навіть якщо не пам'ятаєте, обов'язково приготуйте х своїм дітям. Вони точно оцінять!
Ось рецепт, як приготувати коржики молочні з дитинства. Останні виходять неймовірно солодкими, розсипчастими, зі смаком приємних шкільних спогадів. Дуже смачно їсти їх з молоком, чаєм або компотом. Готуйте з задоволенням!
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 210 грам
- Яйце - 2 штуки(1 шт - в тісто; 1 шт - для змащення)
- Молоко - 80 мілілітрів
- Борошно - 420 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 щіпка
Розм'якшене вершкове масло збийте з цукром і ваніліном. Додайте яйце і молоко, ще раз збийте.
Додайте просіяне борошно і розпушувач, замісіть м'яке, пластичне тісто.
На робочій поверхні, присипаної борошном, розкачайте тісто в пласт товщиною 0, 7-1см і вирубкою для печива виріжте заготовки для коржиків. Можна також скористатися металевими формочками для кексів.
Розігрійте духовку до 190 градусів. Збийте злегка одне яйце, змастіть їм зверху заготовки.
Випікайте коржики в розігрітій духовці 15 хвилин до легкого рум'янцю. Обережно, Чи не передержіте! Інакше коржики можуть стати жорсткими.
Випікайте коржики в розігрітій духовці 15 хвилин до легкого рум'янцю. Обережно, Чи не передержіте! Інакше коржики можуть стати жорсткими.
Смачного!