Рецепт Коржики молочні з дитинства фото

Коржики молочні з дитинства
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
Страви без випічки
На полуденок , Для дітей , На швидку руку
Випічка , Коржики
Кількість порцій: 6
Час приготування: 30 хв.

Здається, найсмачніша випічка родом з дитинства. Пам'ятайте в шкільній їдальні продавалися такі молочні коржики? Навіть якщо не пам'ятаєте, обов'язково приготуйте х своїм дітям. Вони точно оцінять!

Опис приготування:

Ось рецепт, як приготувати коржики молочні з дитинства. Останні виходять неймовірно солодкими, розсипчастими, зі смаком приємних шкільних спогадів. Дуже смачно їсти їх з молоком, чаєм або компотом. Готуйте з задоволенням!

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 210 грам
  • Яйце - 2 штуки(1 шт - в тісто; 1 шт - для змащення)
  • Молоко - 80 мілілітрів
  • Борошно - 420 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ванілін - 1 щіпка
коржики молочні з дитинства - фото крок 1
Розм'якшене вершкове масло збийте з цукром і ваніліном. Додайте яйце і молоко, ще раз збийте.
коржики молочні з дитинства - фото крок 2
Додайте просіяне борошно і розпушувач, замісіть м'яке, пластичне тісто.
коржики молочні з дитинства - фото крок 3
На робочій поверхні, присипаної борошном, розкачайте тісто в пласт товщиною 0, 7-1см і вирубкою для печива виріжте заготовки для коржиків. Можна також скористатися металевими формочками для кексів.
коржики молочні з дитинства - фото крок 4
Розігрійте духовку до 190 градусів. Збийте злегка одне яйце, змастіть їм зверху заготовки.
Випікайте коржики в розігрітій духовці 15 хвилин до легкого рум'янцю. Обережно, Чи не передержіте! Інакше коржики можуть стати жорсткими.
коржики молочні з дитинства - фото крок 5
Смачного!

Схожі рецепти