Булочки з дитинства «Шкільні»
(покроковий рецепт з фото)
Булочки зі школи неможливо стерти з пам'яті: такі смачні, такі ароматні, такі неповторні! обов'язково подивіться, як приготувати булочки з дитинства "шкільні" і повспоминать колишнє.
Булочки мають характерну для школи форму вісімок, але за бажанням можна сформувати круглі або довгасті булочки. Обов'язково посипте вироби штрейзелем - кондитерської крихтою, адже саме вона створює на булочках приємну хрустку скоринку. Місити тісто потрібно акуратно, щоб не забити його борошном, інакше булочки не отримають пишними і легкими. Любителі ароматної випічки можуть додати в тісто корицю або цитрусових цедру, дивіться на свій смак.
- Цукор - 80 грам(+ 1 ст. Ложка в опару, + 50г в штрейзель)
- Борошно - 370-390 грам(+ 1 ст. Ложка в опару, + 50г в штрейзель)
- Вершкове масло - 25 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 щіпка
- Масло рослинне - 40 грам
- Яйце - 1 штука
- Жовток - 1 штука
1. У мисці змішайте тепле молоко, цукор, дріжджі і борошно. Перемішайте і залиште при кімнатній температурі на 10-15 хвилин. Потім додайте цукор, рослинна олія, сіль, ванілін і яйце.
2. Перемішайте і додайте частину просіяного борошна. Перемішайте тісто ложкою. На робочу поверхню викладіть решту борошна і замісити м'яке тісто.
3. Не додавайте зайву муку, краще змастіть руки рослинною олією і замісіть м'яке тісто. Миску змастіть рослинною олією, викладіть в неї тісто. Накрийте плівкою і залиште в теплому місці на 1 час.
4. Обімніть тісто і залиште ще на 30 хвилин. Потім знову обомніте тісто і на робочої поверхні розділіть на 8 частин. Кожну частину скачайте в довгий джгут, з'єднайте його кінці і складіть вісімкою.
5. Викладіть булочки на покритий пергаментом деко, накрийте рушником і залиште на 20 хвилин. Приготуйте штрейзель: борошно змішайте з цукром і м'яким вершковим маслом ложкою.
6. Потім розітріть масу руками до стану дрібної крихти. Змастіть булочки збовтати жовтком, посипте цукром і штрейзелем. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Смачного!