Рецепт Булочки з дитинства «Шкільні» фото

Булочки з дитинства «Шкільні»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Дріжджове тісто
На полуденок
Випічка , Солодке , Булочки
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Булочки зі школи неможливо стерти з пам'яті: такі смачні, такі ароматні, такі неповторні! обов'язково подивіться, як приготувати булочки з дитинства"Шкільні" і повспоминать колишнє.

Опис приготування:

Булочки мають характерну для школи форму вісімок, але за бажанням можна сформувати круглі або довгасті булочки. Обов'язково посипте вироби штрейзелем - кондитерської крихтою, адже саме вона створює на булочках приємну хрустку скоринку. Місити тісто потрібно акуратно, щоб не забити його борошном, інакше булочки не отримають пишними і легкими. Любителі ароматної випічки можуть додати в тісто корицю або цитрусових цедру, дивіться на свій смак.

  • Цукор - 80 грам(+ 1 ст. Ложка в опару, + 50г в штрейзель)
  • Борошно - 370-390 грам(+ 1 ст. Ложка в опару, + 50г в штрейзель)
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Масло рослинне - 40 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Жовток - 1 штука
булочки з дитинства
1. У мисці змішайте тепле молоко, цукор, дріжджі і борошно. Перемішайте і залиште при кімнатній температурі на 10-15 хвилин. Потім додайте цукор, рослинна олія, сіль, ванілін і яйце.
булочки з дитинства
2. Перемішайте і додайте частину просіяного борошна. Перемішайте тісто ложкою. На робочу поверхню викладіть решту борошна і замісити м'яке тісто.
булочки з дитинства
3. Не додавайте зайву муку, краще змастіть руки рослинною олією і замісіть м'яке тісто. Миску змастіть рослинною олією, викладіть в неї тісто. Накрийте плівкою і залиште в теплому місці на 1 час.
булочки з дитинства
4. Обімніть тісто і залиште ще на 30 хвилин. Потім знову обомніте тісто і на робочої поверхні розділіть на 8 частин. Кожну частину скачайте в довгий джгут, з'єднайте його кінці і складіть вісімкою.
булочки з дитинства
5. Викладіть булочки на покритий пергаментом деко, накрийте рушником і залиште на 20 хвилин. Приготуйте штрейзель: борошно змішайте з цукром і м'яким вершковим маслом ложкою.
булочки з дитинства
6. Потім розітріть масу руками до стану дрібної крихти. Змастіть булочки збовтати жовтком, посипте цукром і штрейзелем. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти