Тістечка «Шкільні» по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)
Давно хотіли дізнатися, як приготувати тістечка "шкільні" по ГОСТу? Цей рецепт допоможе вам відчути аромат і приємну розсипчасту структуру знайомого всім тістечка з повидлом, як в школі!
Таке тістечко найкраще спекти на деку розміром приблизно 30х30 см, після чого розрізати його на два коржі і змастити повидлом. В оригіналі розмір тістечка був 10х4 см, але його завжди було мало, так що раджу розрізати порціями побільше. Замість яблучного варення можна використовувати абрикосовий або вишневий джем. Головне, щоб у випічці була присутня кислинка для контрасту смаку. Прикрасити таке тістечко можна крихтою або шоколадом, вибір за вами.
- Борошно - 325 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 130 грам
- Povidlo - 300 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
1. М'яке вершкове масло, ванільний цукор, звичайний цукор і яйце збийте міксером до однорідності. Додайте просіяне борошно і розпушувач. Перемішайте руками, злегка підмішування тісто.
2. Загорніть тісто в пакет і відправте в холодильник на 30 хвилин. Тісто розкачати на пергаменті в пласт розміром 33х30 см завтовшки до 1 см.
3. Злегка притисніть руками тісто і відправте його в розігріту до 220 градусів духовку на 15 хвилин. Obrezhyte кінець, подрібніть в крихту. Корж розрізати навпіл і залиште остигати.
4. Остиглий корж перекладіть на дошку, зверху розподіліть половину повидла. Накрийте другим коржем і так само розподіліть половину повидла.
5. Посипте тістечко крихтою і залиште при кімнатній температурі на 3 годину. Смачного!