Шкільні котлети з гречкою
(покроковий рецепт з фото)
Думаю, що це блюдо знайоме практично кожному з нас ще з часів шкільних років. Гарнір і котлети готуються одночасно. Якщо їх правильно приготувати, то котлетки виходять смачними і соковитими.
У цьому рецепті, як приготувати шкільні котлети з гречкою, я не бачу ніяких складнощів. Ви просто і без клопоту, всього за 20 хвилин, приготуєте смачна страва на обід. Приємних вам клопоту на кухні!
- Крупа гречана - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки
- Фарш м'ясний - 200 грам
- Хліб білий - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для смаження)
- Вершкове масло - 50 грам
Підготуйте необхідні продукти. Хліб замочіть в невеликій кількості води.
Гречку промийте, дайте стекти рідини. Потім залийте її 2 склянками води, приправити сіллю, доведіть до кипіння, накрийте кришкою. На повільному вогні варите до випаровування рідини.
Поки гречка вариться, приготуйте котлети. М'ясний фарш з'єднайте з подрібненою цибулею і віджатий хлібом, сіллю і перцем за смаком. Ретельно вимісити фарш і сформуйте 4 котлети.
Обваляйте котлети в панірувальних сухарях.
На сковороді розігрійте олію, обсмажте котлети з двох сторін по 3 хвилини на сильному вогні. Потім налийте 1/3 склянки води, накрийте кришкою і тушкуйте на помірному вогні протягом 5 хвилин.
У готову гречку додайте вершкове масло, перемішайте.
Подавайте котлети з гречкою зі свіжими овочами та зеленню. Смачного!