Білковий крем по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)
Білковий крем по ГОСТу - це саме та меренга, яку готують з білків, заварених гарячим цукровим сиропом. Густий і пишний, він ідеально підходить для прикраси тістечок і тортів.
Повітряний, легкий, але щільний і стійкий білковий крем по ГОСТу готується досить просто, але є нюанси. Як правило, співвідношення білків до цукру беруть 1:2. Але якщо цукру буде трохи більше, теж не страшно. Це стосується і води для сиропу. Її повинно бути в 4 рази менше цукру. Але тут теж питання: 10-15 мл. Погоди не зроблять. Білки потрібно обов'язково зважити, щоб знати точну вагу. Посуд для збивання повинна бути ідеально сухий і чистої. Додавання лимонної кислоти ГОСТом не передбачено, але на мій погляд, щіпку її можна додати, адже крем досить солодкий. Такий крем - відмінна начинка для профитролей, заварних тістечок, кошичків і трубочок.
- Білки яєць - 90 грам
- Цукор - 180 грам
- Вода - 60 мілілітрів
- Лимонна кислота - 1/4 чайних ложки (по бажанню)