Рецепт Білковий крем по ГОСТу фото

Білковий крем по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Бельгійська кухня
Яйця, Цукор
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Десерти

Білковий крем по ГОСТу - це саме та меренга, яку готують з білків, заварених гарячим цукровим сиропом. Густий і пишний, він ідеально підходить для прикраси тістечок і тортів.

Повітряний, легкий, але щільний і стійкий білковий крем по ГОСТу готується досить просто, але є нюанси. Як правило, співвідношення білків до цукру беруть 1:2. Але якщо цукру буде трохи більше, теж не страшно. Це стосується і води для сиропу. Її повинно бути в 4 рази менше цукру. Але тут теж питання: 10-15 мл. Погоди не зроблять. Білки потрібно обов'язково зважити, щоб знати точну вагу. Посуд для збивання повинна бути ідеально сухий і чистої. Додавання лимонної кислоти ГОСТом не передбачено, але на мій погляд, щіпку її можна додати, адже крем досить солодкий. Такий крем - відмінна начинка для профитролей, заварних тістечок, кошичків і трубочок.

  • Білки яєць - 90 грам
  • Цукор - 180 грам
  • Вода - 60 мілілітрів
  • Лимонна кислота - 1/4 чайних ложки (по бажанню)
білковий крем по ГОСТу - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування білкового крему.
білковий крем по ГОСТу - фото крок 2
У каструлю з товстим дном налийте гарячу воду.
білковий крем по ГОСТу - фото крок 3
Всипте 130 грам цукру.
білковий крем по ГОСТу - фото крок 4
На середньому вогні доведіть сироп до кипіння і варіть 8-10 хвилин. Дуже зручно готовність сиропу до збивання перевіряти за допомогою кулінарного термометра. Температура сиропу повинна бути 118-120 градусів. Можна зробити пробу на м'який кулька. Для цього капніть сироп в миску з крижаною водою, потім візьміть між пальцями і покатайте. Якщо вийшов м'який кульку, сироп готовий. За бажанням можна додати трохи лимонної кислоти.
білковий крем по ГОСТу - фото крок 5
Поки сироп вариться, починайте збивати білки. Спочатку збивайте білки на невеликій швидкості. Коли маса почне густіти, додайте дві столові ложки цукру і продовжуйте збивати вже збільшуючи швидкість. Білки повинні будуть добре тримати форму, але залишатися м'якими. Цей етап називається м'якими піками.
білковий крем по ГОСТу - фото крок 6
До цього часу сироп буде готовий. Тонкою цівкою, не перестаючи збивати, додавайте сироп в білки. Збивайте 7-8 хвилин, поки маса не охолоне до кімнатної температури.
білковий крем по ГОСТу - фото крок 7
Готовий крем виходить пишним і дуже щільним.
білковий крем по ГОСТу - фото крок 8
Такий крем відмінно тримає форму.
білковий крем по ГОСТу - фото крок 9
Білковий крем по ГОСТу готовий. Готуйте з ним тістечка, рулети, листкові трубочки, торти.

Схожі рецепти