Японські млинці
(покроковий рецепт з фото)
Пишні, ніжні японські млинці, политі шоколадним сиропом, медом або варенням напевно припадуть вам до смаку. Під чашечку кави або чаю - саме те! Спробуйте!
Для приготування японських млинців змішайте всі інгредієнти, крім борошна і розпушувача. Добре збийте, потім додайте борошно і розпушувач. Розмішайте, щоб не було грудок. Вилийте частину тесту на розпечену і трохи охолоджену мокрим рушником сковороду. Накрийте кришкою і випікайте на середньому вогні, поки млинець не почне міхур. Після цього переверніть і запікайте до готовності. Подавати японські млинці можна з маслом, з шоколадним або кленовим сиропом, варенням, свіжими фруктами. Смачного!
- Цукор - 25 грам
- Молоко - 150 грам
- Борошно - 150 грам
- Розпушувач - 5 грам
- Ванільна есенція - 3-4 капель
- Вершкове масло - За смаком
Змішайте яйце, цукор, ванільну есенцію, трохи підігріте молоко і розтоплене вершкове масло.
Добре збийте отриману суміш.
Потім всипте борошно з розпушувачем і розмішайте до отримання однорідної маси.
Підготуйте мокрий рушник. Розжарити сковороду, і щоб млинець не підгорів, протягом 1-2 секунд охолодіть її на рушник.
Потім влийте частина тесту і надайте йому форму, здійснюючи кругові рухи сковородою.
Накрийте кришкою і поставте на середній вогонь. Коли млинець почне міхур - переверніть.
Готовий млинець викладіть на тарілку, і полийте сиропом по смаку.