Рецепт Японські бутерброди фото

Японські бутерброди
(покроковий рецепт з фото)

Японська кухня
Крупи , Мал
На обід , На сніданок
Бутерброди
Кількість порцій: 7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

У кожній країні свої уявлення про бутербродах, в Японії, наприклад, бутербродами вважаються рисові кульки з начинкою з риби всередині, іноді їх загортають в лист норі, ну а я просто подаю с соусом.

Опис приготування:

Оскільки японську кухню важко уявити без рису, то навіть таке просте блюдо як бутерброди в цій країні роблять саме з нього. Для нас, звичайно, це трохи незвично, але, Проте, рецепт приготування японських бутербродів спробувати потрібно обов'язково, особливо всім любителям азіатської кухні. Скажу вам чесно, такі бутерброди виходять дуже смачні і дуже ситні, тому в Японії діти беруть їх з собою в школу, а дорослі на роботу. Пропоную і вам в якості експерименту приготувати японські бутерброди в домашніх умовах і взяти їх на обід, на мій погляд, це блюдо ідеально підходить для того, щоб підкріпитися і набратися сил.

  • Рис для суші - 2/3 склянки
  • Сьомга копчена - 100-150 грам (або солона)
  • Соус соєвий - 2-3 Ст. Ложок
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Оцет рисовий - За смаком
японські бутерброди - фото крок 1
Почнем з того, що поставимо варитися рис згідно з інструкцією на упаковці. Поки рис вариться, ми займемося соусом для риби, беремо невелику мисочку і викладаємо в неї гірчицю.
японські бутерброди - фото крок 2
Додаємо до гірчиці соєвий соус і рисовий оцет за смаком, ретельно все перемішуємо.
японські бутерброди - фото крок 3
Філе сьомги нарізаємо на невеликі шматочки і викладаємо їх в приготований соус.
японські бутерброди - фото крок 4
Коли рис буде повністю готовий, потрібно дочекатися, поки він трохи охолоне, потім можна приступати до ліплення бутербродів. Беремо невелику кількість рису, викладаємо його на долоню (змочену водою) і робимо з рису корж.
японські бутерброди - фото крок 5
У центр корж поміщаємо шматочок сьомги в соусі.
японські бутерброди - фото крок 6
На рибу кладемо ще трохи рису і формуємо кульку так, щоб начинка виявилася усередині. Потім кульку потрібно гарненько спресувати руками і надати йому будь-яку форму, в Японії найчастіше такі бутерброди роблять трикутними, але мені більше подобаються кульки.
японські бутерброди - фото крок 7
Таким чином ліпимо бутерброди, поки весь рис не закінчиться.
японські бутерброди - фото крок 8
Далі ми робимо в кожній кульці невелике заглиблення і акуратно вливаємо в нього залишився після риби соус. При бажанні ви можете загорнути кульки в смужки норі, так у них буде ще більш автентичний смак. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти