Булочки до сніданку
(покроковий рецепт з фото)
У різних країнах до сніданку прийнято подавати легкі булочки з солоного або солодкого тіста. Хочу запропонувати варіант приготування простих англійських булочок до сніданку. Готуються за 15-20 хвилин.
Розповім, як приготувати булочки до сніданку в домашніх умовах. Знадобиться: мука, розпушувач, сіль, вершки і яєчний жовток. Даний рецепт вимагає використання жирних вершків (жирність не менше 33%). Готові булочки легко розрізаються, а потім змащуються солодким варенням або згущеним молоком, хоча можна змастити їх і простим маслом. Хай щастить!
- Борошно - 170 грам
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Вершки - 2/3 склянки (жирність 33% і вище)
- Сіль - 1 щіпка
- Жовток - 1 штука
У глибоку миску спочатку просіюємо борошно з розпушувачем і сіллю.
Перемішуємо сухі інгредієнти, потім вливаємо жирні вершки.
Якісно вимішуємо тісто до однорідності.
Розкачуємо тісто в пласт товщиною 1, 5 см. За допомогою чашки вирізаємо кружечки діаметром 5, 5 см.
Викладаємо кружечки тесту на деко, застелений папером для випічки. Змащуємо їх збитим жовтком.
Випікаємо булочки в духовці 15 хвилин при температурі в 230 градусів.
Гарячі булочки можна розрізати навпіл і змастити згущеним молоком або джемом. Смачного!