Фріттата з овочами до сніданку
(покроковий рецепт з фото)
Літо все більше радує нас свіжими овочами. Приготуйте на сніданок не звичайну яєчню або омлет, а італійську фриттату. Різниця в тому, що фріттата - це омлет з наповнювачами, високий і ситний.
Фріттата дозволяє використовувати будь-які овочі, навіть ті, які не годяться для салату або нарізки. І варіантів наповнювача для фріттати безліч!
- Яйця - 4 штуки
- Квасоля зелена стручкова - 100 грам
- Картопля - 2-3 штук (молодий невеликий)
- Солодкий перець - 1/2 штуки
- Помідори - 1 штука
- Цибуля зелена - 3 штуки
- Сир твердий - 50 грам
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Томатний сік - 50 мілілітрів
- Суміш пряних трав - 1 Чайна ложка (італійська суміш)
- Масло оливкове - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
Стручкову квасолю опустіть в киплячу воду на пару хвилин, потім обдайте крижаною водою. Обсушити, видаліть жилки і наріжте шматочками.
Молода картопля зваріть в мундирі і остудіть. Очистіть або залиште в шкірці. Наріжте кубиками і обсмажте разом з нарізаною зеленою цибулею до прозорості лука.
Додайте підготовлену квасолю, нарізані кубиками перець і помідор без насіння. Гасіть пару хвилин, посолити за смаком.
Яйця віночком змішайте з соєвим соусом і томатним соком. Додайте жменю дрібно натертого сиру. Посоліть за смаком і залийте овочеву суміш.
Готуйте на невеликому вогні під кришкою до загустіння. Не заважайте. Можна приготувати фриттату і в духовці, якщо не дуже жарко.
Сервіруйте фриттату зі свіжим хлібом і зеленню. Подайте помідори і тертий сир, щоб їдці могли посипати ним зверху свою порцію за смаком. Фріттата смачна і холодної.