Рецепт Фріттата з овочами до сніданку фото

Фріттата з овочами до сніданку
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Яйця
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На швидку руку , Літні , На сніданок
Гарячі страви , Омлет
Кількість порцій: 2
Час приготування: 20 хв.

Літо все більше радує нас свіжими овочами. Приготуйте на сніданок не звичайну яєчню або омлет, а італійську фриттату. Різниця в тому, що фріттата - це омлет з наповнювачами, високий і ситний.

Опис приготування:

Фріттата дозволяє використовувати будь-які овочі, навіть ті, які не годяться для салату або нарізки. І варіантів наповнювача для фріттати безліч!

  • Яйця - 4 штуки
  • Квасоля зелена стручкова - 100 грам
  • Картопля - 2-3 штук (молодий невеликий)
  • Солодкий перець - 1/2 штуки
  • Помідори - 1 штука
  • Цибуля зелена - 3 штуки
  • Сир твердий - 50 грам
  • Соєвий соус - 1 Чайна ложка
  • Томатний сік - 50 мілілітрів
  • Суміш пряних трав - 1 Чайна ложка (італійська суміш)
  • Масло оливкове - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
фріттата з овочами до сніданку - фото крок 1
Стручкову квасолю опустіть в киплячу воду на пару хвилин, потім обдайте крижаною водою. Обсушити, видаліть жилки і наріжте шматочками.
фріттата з овочами до сніданку - фото крок 2
Молода картопля зваріть в мундирі і остудіть. Очистіть або залиште в шкірці. Наріжте кубиками і обсмажте разом з нарізаною зеленою цибулею до прозорості лука.
фріттата з овочами до сніданку - фото крок 3
Додайте підготовлену квасолю, нарізані кубиками перець і помідор без насіння. Гасіть пару хвилин, посолити за смаком.
фріттата з овочами до сніданку - фото крок 4
Яйця віночком змішайте з соєвим соусом і томатним соком. Додайте жменю дрібно натертого сиру. Посоліть за смаком і залийте овочеву суміш.
фріттата з овочами до сніданку - фото крок 5
Готуйте на невеликому вогні під кришкою до загустіння. Не заважайте. Можна приготувати фриттату і в духовці, якщо не дуже жарко.
фріттата з овочами до сніданку - фото крок 6
Сервіруйте фриттату зі свіжим хлібом і зеленню. Подайте помідори і тертий сир, щоб їдці могли посипати ним зверху свою порцію за смаком. Фріттата смачна і холодної.

Схожі рецепти