Фріттата з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Такий рецепт відмінно підійде для вегетаріанців або стане прекрасним варіантом для сніданку. Спробуйте рецепт, як приготувати фриттату з овочами, виходить дуже смачно і ситно.
Таке блюдо відмінно підійде для ситного сніданку або вечері. В основі його приготування яйця, а інші овочі можна варіювати за смаком. Оскільки це блюдо італійської кухні, то рекомендую за основу брати цукіні, томати, оливки і базилік, проте можна сміливо додавати все, що є в холодильнику. Готується все дуже просто: овочі обсмажуються на сковороді, потім заливаємо все яєчної сумішшю і випікаємо в духовці.
- Яйце - 6 штук
- Перець болгарський - 1 штука
- Cukini - 100 грам
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Помідор - 2 штуки
- Оливки - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
- Сир - За смаком
- Базилік свіжий - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
1. Cukini, болгарський перець і 1 помідор нарізаємо середнього розміру кубиком, намагаємося, щоб всі овочі були однакового розміру, цибуля моєму і дрібно кришимо. Обсмажуємо все овочі на сковороді з додаванням соняшникової олії, солимо і перчимо до смаку.
2. Яйця вбиваємо в миску або мірну чашу, додаємо трохи солі, ретельно перемішуємо до появи піни.
3. У форму для запікання складаємо всі овочі, разравниваем рівномірно і заливаємо яєчною сумішшю, залишився помідор миємо й нарізаємо тонкими кружечками, викладаємо зверху, прикрашаємо листям базиліка і тертим пармезаном.
4. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин. Потім вимикаємо духовку і залишаємо фриттату ще на 5-10 хвилин, потім виймаємо її, прикрашаємо оливками і подаємо до столу.