Рецепт Фріттата з овочами фото

Фріттата з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі, Помідор, Кабачок
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На полуденок, На сніданок

Такий рецепт відмінно підійде для вегетаріанців або стане прекрасним варіантом для сніданку. Спробуйте рецепт, як приготувати фриттату з овочами, виходить дуже смачно і ситно.

Таке блюдо відмінно підійде для ситного сніданку або вечері. В основі його приготування яйця, а інші овочі можна варіювати за смаком. Оскільки це блюдо італійської кухні, то рекомендую за основу брати цукіні, томати, оливки і базилік, проте можна сміливо додавати все, що є в холодильнику. Готується все дуже просто: овочі обсмажуються на сковороді, потім заливаємо все яєчної сумішшю і випікаємо в духовці.

  • Яйце - 6 штук
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Cukini - 100 грам
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Помідор - 2 штуки
  • Оливки - За смаком
  • Сіль і перець - За смаком
  • Сир - За смаком
  • Базилік свіжий - За смаком
  • Соняшникова олія - За смаком
фріттата з овочами - фото крок 1
1. Cukini, болгарський перець і 1 помідор нарізаємо середнього розміру кубиком, намагаємося, щоб всі овочі були однакового розміру, цибуля моєму і дрібно кришимо. Обсмажуємо все овочі на сковороді з додаванням соняшникової олії, солимо і перчимо до смаку.
фріттата з овочами - фото крок 2
2. Яйця вбиваємо в миску або мірну чашу, додаємо трохи солі, ретельно перемішуємо до появи піни.
фріттата з овочами - фото крок 3
3. У форму для запікання складаємо всі овочі, разравниваем рівномірно і заливаємо яєчною сумішшю, залишився помідор миємо й нарізаємо тонкими кружечками, викладаємо зверху, прикрашаємо листям базиліка і тертим пармезаном.
фріттата з овочами - фото крок 4
4. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин. Потім вимикаємо духовку і залишаємо фриттату ще на 5-10 хвилин, потім виймаємо її, прикрашаємо оливками і подаємо до столу.

Схожі рецепти