Молочна перлова каша
(покроковий рецепт з фото)
Молочна перлова каша на сніданок - це дуже добрий початок дня. Вона виходить смачна, ніжна, вершкова і звичайно ж дуже корисна для дітей і дорослих.
Крупа багата білком, однак рослинний білок має неповний набір амінокислот, тому додавання молока відновлює їх баланс, завдяки чому вони краще засвоюються організмом. Перловка забезпечує здорову роботу кишечника, знижує холестерин, полегшує симптоми артрозу, зміцнює кісткову тканину, допомагає роботі серця, підвищує імунітет, корисна при цукровому діабеті. Особливо перловку повинні їсти жінки через високий вміст селену, адже не дарма перлову кашу косметологи називають "кашею краси". Хочу з вами поділитися рецептом, як приготувати перлову кашу молочну, смачну і дуже корисну!
- Крупа перлова - 80 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Цукор - 3 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 30 грам
Підготуйте інгредієнти.
Перлову крупу промийте, замочіть на ніч.
Воду злийте, крупу промийте.
Перлову крупу помістіть в чашу мультиварки, залийте молоком. Бока чаші змастіть вершковим маслом, щоб молоко не піднімався вище. Додайте масло.
Поставте в мультиварку. Увімкніть режим "молочна каша" з 80 хвилин. Після закінчення програми дайте каші настоятися ще 20 хвилин.
Подавайте на сніданок гарячої.
Можна подати з ягодами або фруктами. Смачного!