Рецепт Каша перлова розсипчаста фото

Каша перлова розсипчаста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Крупи , Вершкове масло , Перлова крупа
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Для дітей
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Перлова каша - відмінне блюдо для гарніру. Багато з вас не люблять перловку, швидше за все тому, що не вміють її правильно варити або вважають варіння каші тривалим процесом. Цей рецепт вам допоможе!

Опис приготування:

Перлову кашу на Русі шанували, її подавали навіть до царського столу. А зараз ця каша якось призабута. А все через те, що вважається, що з нею багато мороки: замочувати, промивати, кип'ятити, знову промивати. Я пропоную вам простий рецепт, як приготувати кашу перлову розсипчасту. Ваша участь в процесі зведено до мінімуму.

1. Перловку заливаємо холодною водою і залишаємо годинки на 2-3.

2. Потім злегка набряклі зерна потремо один об одного, щоб звільнити від залишилася лушпиння, і ретельно промиємо крупу під холодною водою в друшляку.

3. Готувати кашу будемо в духовці, тому викладаємо крупу в посуд, в якій можна готувати в духовці. Додаємо сіль і масло, заливаємо літром окропу. Можна додати дрібку сухих ароматних трав: кропу, петрушки, базиліка. Закриваємо кришкою.

4. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 час.

5. Відключаємо духовку, а каша нехай постоїть в духовці ще хвилин 30.

6. А потім дістаємо і вкутуємо в теплий рушник або ковдру ще хвилин на 30.

І все, смачна і розсипчаста перлова каша готова!


  • Перловка - 2 склянки
  • Вершкове масло - 40-50 грам
  • Окріп - 1 літр
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
Перлову кашу на Русі шанували, її подавали навіть до царського столу. А зараз ця каша якось призабута. А все через те, що вважається, що з нею багато мороки: замочувати, промивати, кип'ятити, знову промивати. Я пропоную вам простий рецепт, як приготувати кашу перлову розсипчасту. Ваша участь в процесі зведено до мінімуму.

1. Перловку заливаємо холодною водою і залишаємо годинки на 2-3.

2. Потім злегка набряклі зерна потремо один об одного, щоб звільнити від залишилася лушпиння, і ретельно промиємо крупу під холодною водою в друшляку.

3. Готувати кашу будемо в духовці, тому викладаємо крупу в посуд, в якій можна готувати в духовці. Додаємо сіль і масло, заливаємо літром окропу. Можна додати дрібку сухих ароматних трав: кропу, петрушки, базиліка. Закриваємо кришкою.

4. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 час.

5. Відключаємо духовку, а каша нехай постоїть в духовці ще хвилин 30.

6. А потім дістаємо і вкутуємо в теплий рушник або ковдру ще хвилин на 30.

І все, смачна і розсипчаста перлова каша готова!

Схожі рецепти