Рецепт Каша перлова розсипчаста фото

Каша перлова розсипчаста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Крупи, Вершкове масло, Перлова крупа
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Для дітей
Гарячі страви, Каші

Перлова каша - відмінне блюдо для гарніру. Багато з вас не люблять перловку, швидше за все тому, що не вміють її правильно варити або вважають варіння каші тривалим процесом. Цей рецепт вам допоможе!

Перлову кашу на Русі шанували, її подавали навіть до царського столу. А зараз ця каша якось призабута. А все через те, що вважається, що з нею багато мороки: замочувати, промивати, кип'ятити, знову промивати. Я пропоную вам простий рецепт, як приготувати кашу перлову розсипчасту. Ваша участь в процесі зведено до мінімуму.

1. Перловку заливаємо холодною водою і залишаємо годинки на 2-3.

2. Потім злегка набряклі зерна потремо один об одного, щоб звільнити від залишилася лушпиння, і ретельно промиємо крупу під холодною водою в друшляку.

3. Готувати кашу будемо в духовці, тому викладаємо крупу в посуд, в якій можна готувати в духовці. Додаємо сіль і масло, заливаємо літром окропу. Можна додати дрібку сухих ароматних трав: кропу, петрушки, базиліка. Закриваємо кришкою.

4. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 час.

5. Відключаємо духовку, а каша нехай постоїть в духовці ще хвилин 30.

6. А потім дістаємо і вкутуємо в теплий рушник або ковдру ще хвилин на 30.

І все, смачна і розсипчаста перлова каша готова!


  • Перловка - 2 склянки
  • Вершкове масло - 40-50 грам
  • Окріп - 1 літр
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
Перлову кашу на Русі шанували, її подавали навіть до царського столу. А зараз ця каша якось призабута. А все через те, що вважається, що з нею багато мороки: замочувати, промивати, кип'ятити, знову промивати. Я пропоную вам простий рецепт, як приготувати кашу перлову розсипчасту. Ваша участь в процесі зведено до мінімуму.

1. Перловку заливаємо холодною водою і залишаємо годинки на 2-3.

2. Потім злегка набряклі зерна потремо один об одного, щоб звільнити від залишилася лушпиння, і ретельно промиємо крупу під холодною водою в друшляку.

3. Готувати кашу будемо в духовці, тому викладаємо крупу в посуд, в якій можна готувати в духовці. Додаємо сіль і масло, заливаємо літром окропу. Можна додати дрібку сухих ароматних трав: кропу, петрушки, базиліка. Закриваємо кришкою.

4. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 час.

5. Відключаємо духовку, а каша нехай постоїть в духовці ще хвилин 30.

6. А потім дістаємо і вкутуємо в теплий рушник або ковдру ще хвилин на 30.

І все, смачна і розсипчаста перлова каша готова!

Схожі рецепти