Рецепт Розсипчаста гречка фото

Розсипчаста гречка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Гречка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На сніданок
Гарячі страви, Гарніри, Каші

Такий розсипчастий гарнір можна подавати з запеченим м'ясом, він вбере в себе м'ясний соус і стане більш соковитим. Можна заливати розсипчасту гречку гарячим молоком або вершками і подавати на сніданок.

Щоб гречана каша вийшла розсипчастою, необхідно строго дотримувати пропорції інгредієнтів: з 1 частина крупи - 2 частини рідини. Якщо ви наллє трохи більше води, то гречка стане соковитою і розвареної. Вершкове масло найкраще використовувати фермерське, високої жирності.

  • Гречана крупа - 150 грам
  • Вода - 300 мілілітрів
  • Сіль - 4 щіпки
  • Вершкове масло - 40 грам (для подачі)
розсипчаста гречка - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
розсипчаста гречка - фото крок 2
Гречану крупу переберіть, видаліть підгорілі зерна і залийте водою, промийте і злийте рідину.
розсипчаста гречка - фото крок 3
Пересипьте крупу в казан або в каструлю, влийте окріп і додайте сіль. Помістіть ємність на плиту, доведіть її вміст до кипіння і видаліть піну. Зменшіть нагрів до середнього і млоїте кашу близько 12-15 хвилин, прикривши ємність кришкою.
розсипчаста гречка - фото крок 4
Розсипчаста гречка буде готова, коли в ємності не залишиться рідини. Вимкніть нагрів і дайте крупі трохи пропарити під кришкою, приблизно 4-5 хвилин.
розсипчаста гречка - фото крок 5
Викладіть кашу в тарілки і присмачити вершковим маслом. По бажанню, можна замінити його на свинячий або гусячим смальцем, соусом. Подавайте до столу теплою. Смачного!

Схожі рецепти