Розсипчаста гречка
(покроковий рецепт з фото)
Такий розсипчастий гарнір можна подавати з запеченим м'ясом, він вбере в себе м'ясний соус і стане більш соковитим. Можна заливати розсипчасту гречку гарячим молоком або вершками і подавати на сніданок.
Щоб гречана каша вийшла розсипчастою, необхідно строго дотримувати пропорції інгредієнтів: з 1 частина крупи - 2 частини рідини. Якщо ви наллє трохи більше води, то гречка стане соковитою і розвареної. Вершкове масло найкраще використовувати фермерське, високої жирності.
- Гречана крупа - 150 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Сіль - 4 щіпки
- Вершкове масло - 40 грам (для подачі)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Гречану крупу переберіть, видаліть підгорілі зерна і залийте водою, промийте і злийте рідину.
Пересипьте крупу в казан або в каструлю, влийте окріп і додайте сіль. Помістіть ємність на плиту, доведіть її вміст до кипіння і видаліть піну. Зменшіть нагрів до середнього і млоїте кашу близько 12-15 хвилин, прикривши ємність кришкою.
Розсипчаста гречка буде готова, коли в ємності не залишиться рідини. Вимкніть нагрів і дайте крупі трохи пропарити під кришкою, приблизно 4-5 хвилин.
Викладіть кашу в тарілки і присмачити вершковим маслом. По бажанню, можна замінити його на свинячий або гусячим смальцем, соусом. Подавайте до столу теплою. Смачного!