Каша перлова в горщику
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - класичний рецепт каші перлової в горщиках, ситного, смачного і надзвичайно корисного страви для всієї родини. Часу займе досить багато, але результат вас потішить!
Цей рецепт приготування каші перлової в горщику мені подобається своєю традиційністю, ми отримаємо ароматну і смачну кашу, яку було прийнято подавати у наших предків. Таке блюдо добре поєднується з усіма гарячими стравами з риби і м'яса, а також до салатів. Спробуйте!
Як приготувати кашу перлову в горщику:
1. За день перед цим замочуємо перловку в воді. Якщо часу немає, можна купити вже пропарену перловку в пакетиках.
2. Моркву і цибулю миємо й чистимо. Нарізаємо маленькими кубиками.
3. На рослинному маслі обсмажуємо спочатку цибулю на середньому вогні, а потім додамо моркву. roza_ker, поки цибуля не стане золотистим.
4. Тепер в сковороду додамо нашу пропарену перловку, перемішаємо, і ще пару хвилин тримаємо на вогні.
5. Перекладаємо вміст сковороди по горщикам (у мене 2 шт.), і заливаємо гарячою водою, щоб вона на 2 см не доходила до верху.
6. Солимо і перчимо, перемішуємо, і наверх кожного горщика кладемо по одному лавровому листку.
Тушкуємо в розігрітій духовці приблизно 1, 5 години на невеликому вогні. І - насолоджуємося результатом! Якщо ви не плануєте готувати паралельно якийсь м'ясне блюдо, шматочки м'яса можна обсмажити разом з овочами, і приготувати кашу вже відразу разом з м'ясом. Словом, приємною готування!
- Крупа перлова - 400 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Томатна паста - 4 Ст. Ложки
- Вода - 1.5 L
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
Як приготувати кашу перлову в горщику:
1. За день перед цим замочуємо перловку в воді. Якщо часу немає, можна купити вже пропарену перловку в пакетиках.
2. Моркву і цибулю миємо й чистимо. Нарізаємо маленькими кубиками.
3. На рослинному маслі обсмажуємо спочатку цибулю на середньому вогні, а потім додамо моркву. roza_ker, поки цибуля не стане золотистим.
4. Тепер в сковороду додамо нашу пропарену перловку, перемішаємо, і ще пару хвилин тримаємо на вогні.
5. Перекладаємо вміст сковороди по горщикам (у мене 2 шт.), і заливаємо гарячою водою, щоб вона на 2 см не доходила до верху.
6. Солимо і перчимо, перемішуємо, і наверх кожного горщика кладемо по одному лавровому листку.
Тушкуємо в розігрітій духовці приблизно 1, 5 години на невеликому вогні. І - насолоджуємося результатом! Якщо ви не плануєте готувати паралельно якийсь м'ясне блюдо, шматочки м'яса можна обсмажити разом з овочами, і приготувати кашу вже відразу разом з м'ясом. Словом, приємною готування!