Каша перлова з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Для різноманітності звичного щоденного меню хочу запропонувати нескладний, але дуже класний спосіб, як приготувати кашу перлову з грибами і смаженою цибулею. Чудовий варіант для обіду або вечері!
Цей рецепт приготування перловки - фантазія на тему різотто. Якщо вам до смаку це блюдо, тоді обов'язково спробуйте повторити мій рецепт з перловкою. Використовувати ви можете абсолютно будь-які грибочки, які вам до душі. Для більш насиченого смаку можна додати заздалегідь приготований овочевий бульйон. Що стосується спецій, то тут ви також можете експериментувати. Хай щастить!
- Цибулина - 3-4 штук
- Оливкова олія - 3-4 чайних ложок
- Часник - 3 зубчики
- Гриби - 450 грам
- Гілочка розмарину - 1 штука
- Перлова крупа - 1 Склянка
- Бальзамічний оцет - 1 Чайна ложка
- Бульйон - 3.5 склянки (або вода)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
1. Очистіть пару цибулин і часник, подрібніть їх.
2. На сковороді з високими бортиками або в сотейнику розігрійте трохи олії. Викладіть цибулю з часником, обсмажте їх на середньому вогні (хвилини 3).
3. Вимийте, обсушити і наріжте дрібно грибочки. Я використовую шампіньйони.
4. Викладіть гриби на сковороду і акуратно перемішайте.
5. Для аромату додайте гілочку розмарину. Смажте хвилин 5, помішуючи періодично.
6. Додайте перловку, перемішайте. Влийте бальзамічний оцет.
7. Вливайте потроху бульйон і готуйте до готовності перловки. На окремій сковороді обсмажте лук до карамельного кольору, присипте їм кашу перед подачею. Смачного!