Перлова каша з грибами і беконом
(покроковий рецепт з фото)
Просте блюдо зі звичайної перловки може бути дуже смачним! Не вірите? А ви приготуйте кашу за цим рецептом, отримаєте майже ресторанне блюдо. Ароматна, ситна каша вам дуже сподобається, повірте!
Перлова крупа зараз не особливо популярна в Росії, а даремно! Страви з перлової крупи корисні, в Італії, наприклад, перловка і рис майже однаково цінуються. Давайте сьогодні приготуємо смачну і ситну перлову кашу за принципом різотто. Каша виходить ароматною, смачною і в холодну пору року - це відмінне блюдо для обіду. Якщо не додавати в кашу сир і бекон, блюдо вийде пісним.
- Перлова крупа - 1 Склянка
- Гриби будь-які - 120-150 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Бекон - 70 грам
- Сир твердий - 40-50 грам
- Вино червоне сухе - 100 мілілітрів (не обов'язково)
- Базилік сушений - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Зелень кропу, петрушки - 1 Ст. Ложка (нарізаної)
- Вода - 700-800 мілілітрів (або бульйон)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
1. Перловку заливаємо водою і залишаємо на ніч, нехай набрякне. Після замочування перлова крупа швидше звариться.
2. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, обсмажуємо нарізані кубиками цибулю і моркву. Обсмажуємо до тих пір, поки цибуля злегка зазолотиться.
3. Додаємо нарізані гриби і обсмажуємо до повного випаровування рідини. Гриби можна брати як свіжі, так і заморожені.
4. Набряклу перловку ретельно промиваємо, максимально зливаємо воду і додаємо крупу на сковороду. Обсмажуємо, помішуючи, разом з овочами і грибами хвилини 2-3.
5. Вливаємо вино, доводимо до закипання і випаровуємо пару хвилин. Цей етап не обов'язковий, але з вином буде смачніше
6. Заливаємо водою або бульйоном, щоб рідина злегка покривала крупу, і варимо на маленькому вогні, періодично підливаючи воду або бульйон, до готовності перловки.
7. І відразу ж, як залили крупу водою, додамо сіль, перець і базилік.
8. В кінці приготування, коли перловка вже готова, максимально випарувати рідину, помішуючи кашу. Додамо дрібно натертий твердий сир і нарізану зелень. Перемішуємо.
9. Додаємо обсмажений бекон, подаємо до столу.