Перлова каша з квасолею, гарбузом і беконом
(покроковий рецепт з фото)
Перловку не всі люблять, а якщо приготувати її з квасолею і беконом? Можна урізноманітнити шматочками запеченого гарбуза, ароматними спеціями…Від такої каші точно ніхто не відязикаться!
Хочете дізнатися, як приготувати перлову кашу з квасолею, беконом і гарбузом? Тоді дивіться мій рецепт! перловка, приготована таким способом, просто підкорить вас своїми ароматами, і це не дивно: бекон, часник, гарбуз, розмарин, чорний перець… Все це гармонійно і смачно! Спробуйте приготувати і здивувати своїм коханих і рідних.
- Крупа перлова - 200 грам
- Гарбуз - 300 грам
- Біла квасоля - 150 грам
- Бекон - 100 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Зелень - За смаком (кріп або петрушка)
- Часник - 3 зубчики
- Курячий бульйон - 1 літр
- Вино червоне - 100 мілілітрів (сухе)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Помідор - 1 штука
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Розмарин - 0, 5 чайних ложки (сушений)
- Чорний перець - За смаком (мелений)
- Сіль - За смаком
Підготуйте продукти: вимийте і очистіть овочі. Приступимо!
Квасоля вимийте і переберіть. Покладіть її в каструлю з зубчиком часнику, лавровим листом, половинкою цибулини, помідором. Залийте чистою водою і варіть до м'якості, солити не потрібно. В кінці варіння видаліть овочі і лавровий лист.
Гарбуз очистите від шкірки, ображати волокнистий край. Поріжте невеликими шматочками і покладіть на пергамент, посипте шматочками часнику, розмарином, приправити сіллю, поперчіть, полийте олією і запікайте в духовці до готовності.
У антипригарной каструлі обсмажити цибулю і моркву на рослинному маслі. Можна додати селера або цибуля-порей. Додати сіль.
Додайте до овочів перлову крупу, часник, перемішайте. Влийте вино і дайте випаруватися рідини. Кришкою не накривати! Після влийте курячий бульйон і варіть перловку до готовності.
Бекон обсмажте до готовності на сковороді, приправити сіллю, поперчіть.
У готову перловку додайте шматочок тертого сиру і швидко перемішайте.
Додайте квасолю (їй потрібно охолонути в бульйоні, потім можна його злити) і зелень, перемішайте.
Розкладіть порційно перлову кашу, зверху - шматочки бекону і гарбуза. Подавайте до столу!