Перлова каша з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете урізноманітнити своє щоденне меню за допомогою яскравої осінньої гарбуза, то мій рецепт точно для вас. Це той випадок, коли перлова каша вийде дуже смачною, ситної і корисною.
Навіть якщо ви не любите перловку, вам обов'язково варто спробувати цей рецепт. Завдяки гарбузі, блюдо виходить не тільки яскравим, але і дуже смачним і ароматним. Доповнюють смак морква і цибуля, з ними каша виходить ще смачніше! Дивіться далі мій рецепт, як приготувати перлову кашу з гарбузом.
- Крупа перлова - 200 грам
- Вода - 600 мілілітрів
- Гарбуз - 200 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Перлову крупу попередньо потрібно промити кілька разів, а потім залити водою мінімум на 4 годину, а краще на ніч.
З набряклою перловки злийте воду, перекладіть крупу в каструлю і залийте 600 мл. Води. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Проваріть протягом 30 хвилин.
Гарбуз очистите, м'якоть натріть на крупній тертці.
Додайте натерту гарбуз в каструлю до перловки, перемішайте і варіть ще хвилин 15-20. Додайте солі до смаку, приблизно 1/2 ç.l.
Моркву очистіть і натріть на крупній тертці.
Цибулину поріжте кубиками.
Обсмажте цибулю разом з морквою в олії до м'якості.
Коли перловка стане м'якою, надішліть її в сковороду до обсмаженою овочам, перемішайте, спробуйте на сіль, якщо потрібно досоліть. А також поперчіть за смаком. Потримайте на вогні кілька хвилин і зніміть з вогню.
Перлова каша з гарбузом готова. Смачного!