Міні-киши з висівками
(покроковий рецепт з фото)
Починаємо потихеньку готуватися до свят. Пропоную урізноманітнити ваш святковий стіл і взяти на озброєння рецепт, як приготувати міні-киши з висівками. Буде смачно!
На мій погляд це одна з моїх смачних закусок, я завжди їх роблю, коли чекаю гостей! Варіантів начинок - море. Хочете - з рибою і цибулею, з беконом, бужениною, шинкою, з гарбузом, овочами, …. У мене - з грибами, варіант класичний і безперечно популярний, тому точно всім гостям доведеться по-душі. Приготуйте і ви міні-киши для своїх рідних і близьких.
- Висівки - 150 грам (пшеничні)
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Молоко - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цибуля - 1 штука (червоний)
- Часник - 1 зубчик
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Гриби - 300 грам
- Timyan - 3 штуки
- Яйце - 1 штука
- Вершки - 2 Ст. Ложки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Сир - 30 грам
- Журавлина - 100 грам
- Зелень кропу - 1 пучок
Подрібніть висівки в дрібну крихту і перемішайте з борошном до однорідності.
Додайте до з домішки розпушувач і дрібку солі. Влийте молоко і, перемішуючи, замісіть м'яке і еластичне тісто.
Розкачайте тісто в пласт, виріжте ножем для піци гуртки по діаметру формочок.
Укладайте заготовки з тіста в формочки і запікайте в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 ° С 15-20 хвилин.
У сотейнику розігрійте оливкову олію і обсмажте дрібно нарізану цибулю до прозорості.
Гриби промийте і додайте до цибулі. Перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком. Додайте чебрець і дрібно нарізаний часник, ще раз добре перемішайте і протушкувати на повільному вогні 15-20 хвилин.
В окремому посуді збийте яйце, додайте сметану, вершки, сіль, перемішайте.
Подрібніть зелень, натріть сир. Надішліть сир із зеленню до сметани з яйцем.
На готові з тіста форми викладайте начинку з грибів.
Поверх грибів розподіліть заливку. Запікайте міні-киши в духовці при температурі 180 ° С протягом 20 хвилин.