Рецепт Багети з висівками на сухому молоці фото

Багети з висівками на сухому молоці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Багет
Кількість порцій: 15
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Дуже смачні ароматні багети! Прекрасна ідея для пікніка або легкого вечері з доповненням сиру, помідорів і пряних трав. Та й для пляшки хорошого вина непогана компанія!


Опис приготування:

Додавання сухого молока в нерозведеному вигляді структурує тісто і надає йому приємний аромат.

  • Вода - 300 мілілітрів
  • Сухе молоко - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Борошно пшеничне 1 сорт - 2 склянки (по 250 мл)
  • Манна крупа - 1/2 склянки
  • Висівки - 1 Склянка (вівсяні)
  • Насіння льону - 1/2 склянки
багети з висівками на сухому молоці - фото крок 1
У теплу воду додайте цукор і сіль. Всипте просіяне борошно, додайте Семоліна і висівки. Всипте дріжджі і насіння льону.
багети з висівками на сухому молоці - фото крок 2
Додайте сухе молоко і шматочки вершкового масла. Замісити тісто зручним для вас способом. Я вимішую тісто в хлібопічці, це дуже зручно для багетного тесту, яке повинно бути вимішене дуже добре.
багети з висівками на сухому молоці - фото крок 3
Дайте тісту підійти в обсязі в три рази.
багети з висівками на сухому молоці - фото крок 4
Розділити тісто на три частини.
багети з висівками на сухому молоці - фото крок 5
Розтягніть кожну частину в тонкий пласт, потім складіть довгі краї один до одного, долонею запечатуючи кожне додавання.
багети з висівками на сухому молоці - фото крок 6
Поверніть складене тісто в щільний рулет. Покладіть тісто в багетниці, зробіть надрізи ножицями.
багети з висівками на сухому молоці - фото крок 7
Дайте расстояться і випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці, плеснув на дно півсклянки гарячої води. Печіть до золотистого кольору, НЕ зажарівая занадто сильно.
багети з висівками на сухому молоці - фото крок 8
Безперечно, гарячий багет з хрусткою ламкою скоринкою - справжні ласощі. Однак краще остудити багети, прикривши рушником вільно, щоб скоринка зберегла свій хрест.
багети з висівками на сухому молоці - фото крок 9
До багет подавайте масло, сир, помідори - це дуже смачне поєднання!

Схожі рецепти