Багети з висівками на сухому молоці
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачні ароматні багети! Прекрасна ідея для пікніка або легкого вечері з доповненням сиру, помідорів і пряних трав. Та й для пляшки хорошого вина непогана компанія!
Додавання сухого молока в нерозведеному вигляді структурує тісто і надає йому приємний аромат.
- Вода - 300 мілілітрів
- Сухе молоко - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 30 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Борошно пшеничне 1 сорт - 2 склянки (по 250 мл)
- Манна крупа - 1/2 склянки
- Висівки - 1 Склянка (вівсяні)
- Насіння льону - 1/2 склянки
У теплу воду додайте цукор і сіль. Всипте просіяне борошно, додайте Семоліна і висівки. Всипте дріжджі і насіння льону.
Додайте сухе молоко і шматочки вершкового масла. Замісити тісто зручним для вас способом. Я вимішую тісто в хлібопічці, це дуже зручно для багетного тесту, яке повинно бути вимішене дуже добре.
Дайте тісту підійти в обсязі в три рази.
Розділити тісто на три частини.
Розтягніть кожну частину в тонкий пласт, потім складіть довгі краї один до одного, долонею запечатуючи кожне додавання.
Поверніть складене тісто в щільний рулет. Покладіть тісто в багетниці, зробіть надрізи ножицями.
Дайте расстояться і випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці, плеснув на дно півсклянки гарячої води. Печіть до золотистого кольору, НЕ зажарівая занадто сильно.
Безперечно, гарячий багет з хрусткою ламкою скоринкою - справжні ласощі. Однак краще остудити багети, прикривши рушником вільно, щоб скоринка зберегла свій хрест.
До багет подавайте масло, сир, помідори - це дуже смачне поєднання!