Булочки на сухому молоці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную спекти сьогодні смачні булочки, солодкі і пишні на сухому молоці, із золотистою цукрової скоринкою. Все легко і просто. Дивіться, я розповім, як приготувати "булочки на сухому молоці"!
У мене вийшло 8 булочок середнього розміру, але можна поділити тісто на більшу кількість, тоді булочки будуть маленькі, але багато. Зменшивши розмір булочок, не забудьте і про час випікання, його теж потрібно буде скоротити. Мої булочки були готові вже через 25 хвилин, але я вимкнула духовку і залишила їх ще на 5 хвилин, дійти так би язикати. Булочки вийшло дуже м'які, ніжні, пористі. На солодкість я б сказала, що вони в міру солодкі, зі стаканчиком какао було просто чудово!
- Вершкове масло - 75 грам
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 2 чайних ложки
- Цукор - 80 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Сухе молоко - 5 чайних ложок (з гіркою невеликий)
- Тепла вода - 135 мілілітрів
1. Підготуйте продукти. Приступимо.
2. Сухе молоко залийте теплою водою, вода не обов'язково повинна бути кип'яченою. Розчиніть сухе молоко, щоб не було грудочок.
3. Борошно просійте, додайте цукор і дріжджі швидкодіючі. Дивіться на інструкцію, не всі дріжджі можна додавати відразу в борошно, деякі потрібно розчинити в рідині.
4. У борошно з дріжджами влийте тепле молоко, розтоплене масло і яйце. Частина яйця, буквально десертну ложку відокремте відразу для змазування булочок.
5. Замісити м'яке тісто. Накрийте серветкою і поставте в тепло на годинку. Я прогріваю духовку до 40 градусів, вимикаю і залишаю там тісто.
6. Коли тісто збільшиться в два рази, осадіть його руками, борошно не використовуйте, краще стіл змастити маслом. Розділіть на потрібну кількість, у мене це 8 булочок. Сформуйте круглі булочки, покладіть на змащений пергамент, зверху змастіть кожну булочку яйцем, притрусіть цукром. Поставте в теплу духовку на 20 хвилин для вистоювання.
7. Випікайте булочки при 180 градусах 30 хвилин.
8. Остудіть і пробуйте!
9. Усередині булочки біленькі і пористі, зовні - солодка золотава скоринка. Пробуйте!