Домашня гранола з висівками
(покроковий рецепт з фото)
Гранола - корисне і калорійне блюдо, дуже поживне, ідеально підійде на сніданок. Варіантів цієї страви багато, і сьогодні я хотіла поділитися з вами, як приготувати домашню гранола з висівками.
Домашня гранола з висівками, горіхами і кокосовою стружкою - мегавкусний і корисний десерт. Вона дуже калорійна, і з'ївши її на сніданок, ви заряд енергії на цілий день, ну, до обіду так точно вистачить. Якщо ви не любите мед, його можна замінити сиропом, головне не пересолодити. Ще великий плюс цієї гранола в тому, що зберігати її можна досить довго, близько 2-х місяців. Вранці можна дістати з холодильника і швидко поснідати, а якщо додати трохи йогурту і свіжих фруктів і ягід, то ваш сніданок стане по-справжньому королівським. Швидко, легко, смачно. Смачного!
- Вівсянка - 4 склянки
- Пшеничні висівки - 1/2 склянки
- Кокосова стружка - 1 Склянка
- Горіхи Пекан - 1 Склянка
- Мигдаль - 1 Склянка
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Коричневий цукор - 1 Склянка
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Мед - 1 Склянка (або сироп)
- Рослинна олія - 1/2 склянки
У глибокий посуд всипте вівсянку, висівки, подрібнені горіхи і корицю. Ретельно все перемішайте.
Потім додайте коричневий цукор і мускатний горіх. Залийте медом і олією. Добре перемішайте, щоб всі сухі складові стали вологими.
Розподіліть масу на деку рівномірним шаром. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
Гранола повинна вийти красивого золотистого кольору. Дістаньте її з духовки, остудіть - і можна подавати.