Рецепт Домашній хліб з житніми висівками фото

Домашній хліб з житніми висівками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Крупи, Житнє борошно, Висівки
Пісні страви
На обід, На вечерю
Випічка, Хліб

Коли печу хліб удома, намагаюся додати до нього насіння, висівки, змішати кілька видів борошна, тоді випічка виходить смачніше. Ось сьогодні розповім, як приготувати домашній хліб з житніми висівками.

Домашній хліб можна приготувати в хлібопічці, а їли у вас немає цієї диво-машини, тоді скористайтеся духовкою або мультиваркою. Цей хліб випікаю на основі закваски, яка давно вже стоїть в моєму холодильнику. Подавайте хліб не відразу, а після охолодження. Він вийде дуже ароматним.

  • Житнє борошно - 3 склянки
  • Житні висівки - 0.5 склянки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Koriandr - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі - 0.5 склянки
  • Соняшникова олія - 2-3 Ст. Ложок
1
Змішайте борошно, житні висівки, цукор, сіль, koriandr. Змішайте сухі інгредієнти з закваскою, потім влийте стільки теплої води, щоб тісто вийшло по консистенції схожим на густу сметану.
2
Влийте в тісто олію, перемішайте його ложкою, воно повинно липнути до ложки.
3
Форму для випікання застеліть деко і змастіть рослинною олією, викладіть у форму тісто, залиште його на 8 годин при кімнатній температурі.
4
Надішліть форму в розігрітий до 180 градусів духовку на 60-90 хвилин.
5
Готовий хліб подавайте після охолодження, його можна їсти з маслом або подавати до перших, других страв.

Схожі рецепти