Домашній хліб з житніми висівками
(покроковий рецепт з фото)
Коли печу хліб удома, намагаюся додати до нього насіння, висівки, змішати кілька видів борошна, тоді випічка виходить смачніше. Ось сьогодні розповім, як приготувати домашній хліб з житніми висівками.
Домашній хліб можна приготувати в хлібопічці, а їли у вас немає цієї диво-машини, тоді скористайтеся духовкою або мультиваркою. Цей хліб випікаю на основі закваски, яка давно вже стоїть в моєму холодильнику. Подавайте хліб не відразу, а після охолодження. Він вийде дуже ароматним.
- Житнє борошно - 3 склянки
- Житні висівки - 0.5 склянки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Дріжджі - 0.5 склянки
- Соняшникова олія - 2-3 Ст. Ложок
1
Змішайте борошно, житні висівки, цукор, сіль, koriandr. Змішайте сухі інгредієнти з закваскою, потім влийте стільки теплої води, щоб тісто вийшло по консистенції схожим на густу сметану.
2
Влийте в тісто олію, перемішайте його ложкою, воно повинно липнути до ложки.
3
Форму для випікання застеліть деко і змастіть рослинною олією, викладіть у форму тісто, залиште його на 8 годин при кімнатній температурі.
4
Надішліть форму в розігрітий до 180 градусів духовку на 60-90 хвилин.
5
Готовий хліб подавайте після охолодження, його можна їсти з маслом або подавати до перших, других страв.