Суп з цвітної капусти з житніми грінками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви стежите за своєю фігурою і любите кольорову капусту, цей рецепт ідеально вам підійде. Сьогодні я розповім вам, як приготувати суп з цвітної капусти з житніми грінками. Буде смачно, обіцяю!
Цвітна капуста відмінно розкриваємо свій смак в супах-пюре. Вершки допомагають страви придбати ніжний, креязикай смак і консистенцію. Окрім того, що суп-пюре з цвітної капусти виходить смачним, так він ще виходить корисним і низькокалорійним, що відмінно підійде для людей, стежать за своєю вагою. Готовий суп-пюре необхідно подавати з рубаним кропом і житніми грінками з часником. Смачного!
- Кольорова капуста - 500 грам
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Овочевий бульйон - 1/4 склянки
- Сіль, перець - За смаком
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
- Вершки - 200 мілілітрів
- Житній хліб - 3 штуки (скибочки)
1
Для початку необхідно підготувати всі необхідні овочі. Для цього очищаємо їх і промиваємо під водою. Цибулю і часник нарізаємо дрібно, а цвітну капусту поділяємо на суцвіття.
2
У каструлю додаємо воду, варимо суцвіття цвітної капусти 5-10 хвилин, для 2 хвилини додаємо дрібку солі.
3
У каструлі з товстим дном розігріваємо олію, обсмажуємо в ньому цибулю і часник до золотистого відтінку.
Додаємо картоплю, після чого заливаємо суміш овочевим бульйоном і варимо протягом 10 хвилин.
4
Готову кольорову капусту додаємо до овочів і варимо ще протягом 5-10 хвилин, додаючи сіль, перець і мускатний горіх.
Вливаємо суп в чашу блендера, подрібнюємо його до консистенції крему.
Вливаємо суп в чашу блендера, подрібнюємо його до консистенції крему.
5
Перекладаємо суп-пюре в каструлю, додаємо вершки, ретельно перемішуючи.
Тим часом нарізаємо житній хліб на шматочки і обсмажуємо його на сухій сковороді. По готовності змащуємо оливковою олією з часником.