Мигдальний паска
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше зустрічаються рецепти паски з сухофруктами. Пропоную вашій увазі дещо інший варіант. Це ніжна і дуже смачна мигдальна паска.
1. Рецепт приготування мигдальної пасхи насправді досить простий і не займає багато часу. Для початку необхідно зайнятися горіхами. Мигдаль потрібно очистити від шкірки. Найкраще перед цим обдати його окропом і трохи просушити.
2. Мигдаль потрібно подрібнити. Можна зробити це за допомогою блендера або ступки, або ж скористатися кухонним молоточком. За бажанням можна залишити трохи відчутних шматочків горіхів або змолоти все в борошно.
3. У мисочці з'єднати подрібнений мигдаль і додати цукрову пудру.
4. Вершки збити з допомогою міксера в окремій ємності.
5. Сир потрібно протерти через дрібне сито, щоб не траплялися грудочки.
6. Поетапно змішати сир з мигдалем і цукром до однорідної консистенції.
7. Акуратно ввести збиті вершки і перемішати.
8. Сухофрукти можна додавати будь-які, попередньо їх бажано обдати окропом, щоб вони стали м'якими. Додати уже обсушені сухофрукти в сирну масу.
9. Форму для паски застелити марлею, залишивши вільні краю. Перекласти сирну масу в форму і добре загорнути в марлю.
10. Зверху встановити який-небудь вантаж і відправити в холодильник приблизно на добу.
11. Коли мигдальна паска в домашніх умовах готова, дістати її з форми і за бажанням прикрасити.
- Сир - 500 грам
- Мигдаль - 150 грам
- Вершки - 350 мілілітрів
- Цукрова пудра - 200 грам
- Сухофрукти - 100 грам (по бажанню)
2. Мигдаль потрібно подрібнити. Можна зробити це за допомогою блендера або ступки, або ж скористатися кухонним молоточком. За бажанням можна залишити трохи відчутних шматочків горіхів або змолоти все в борошно.
3. У мисочці з'єднати подрібнений мигдаль і додати цукрову пудру.
4. Вершки збити з допомогою міксера в окремій ємності.
5. Сир потрібно протерти через дрібне сито, щоб не траплялися грудочки.
6. Поетапно змішати сир з мигдалем і цукром до однорідної консистенції.
7. Акуратно ввести збиті вершки і перемішати.
8. Сухофрукти можна додавати будь-які, попередньо їх бажано обдати окропом, щоб вони стали м'якими. Додати уже обсушені сухофрукти в сирну масу.
9. Форму для паски застелити марлею, залишивши вільні краю. Перекласти сирну масу в форму і добре загорнути в марлю.
10. Зверху встановити який-небудь вантаж і відправити в холодильник приблизно на добу.
11. Коли мигдальна паска в домашніх умовах готова, дістати її з форми і за бажанням прикрасити.