Рецепт Мідії, запечені з сиром фото

Мідії, запечені з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти , Сир , Морепродукти , Мідії і гребінці
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 30 хв.

Любителі морепродуктів, вам хочу запропонувати досить оригінальний, але при цьому абсолютно нескладний варіант приготування мідій. Чудовий рецепт, який не залишить вас байдужими. Пробуйте!

Опис приготування:

Поспішаю поділитися з вами двома цікавими варіантами, як приготувати мідії запечені з сиром. Перший - більш класичний, соус з вершками, а ось другий особливо сподобається тим, хто любить незвичайні поєднання. Побалуйте себе такими корисними морепродуктами!

  • Мідії - 1 кілограм
  • Пармезан - 50 грам
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Вершки - 4-5 Ст. Ложок
  • Соус Теріякі - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
  • Твердий сир - 50 грам
  • Бекон - 1-2 скибочок
мідії, запечені з сиром - фото крок 1
1. Мідії промийте під проточною водою, викладіть в каструлю і варіть хвилин 10.
мідії, запечені з сиром - фото крок 2
2. Ті мідії, що не відкрилися, відразу в сміття. У решти акуратно зніміть верхню половинку раковини.
мідії, запечені з сиром - фото крок 3
3. Тепер можна приготувати сирний соус для запікання. Перший варіант: очистіть часник і пропустіть через прес.
мідії, запечені з сиром - фото крок 4
4. Викладіть в глибоку миску і додайте тертий пармезан. Для пікантності можете додати ложку терияки.
мідії, запечені з сиром - фото крок 5
5. Влийте вершки і перемішайте до однорідності.
мідії, запечені з сиром - фото крок 6
6. Готовий соус акуратно викладіть на мідії.
мідії, запечені з сиром - фото крок 7
7. Другий варіант - це тертий твердий сир і подрібнений бекон.
мідії, запечені з сиром - фото крок 8
8. Перемішайте їх і розмістіть на мідіях.
мідії, запечені з сиром - фото крок 9
9. Викладіть їх у жароміцних форму і відправте в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 7-10.

Схожі рецепти