Мідії, запечені з сиром 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Любителі морепродуктів, вам хочу запропонувати досить оригінальний, але при цьому абсолютно нескладний варіант приготування мідій. Чудовий рецепт, який не залишить вас байдужими. Пробуйте!
Поспішаю поділитися з вами двома цікавими варіантами, як приготувати мідії запечені з сиром. Перший - більш класичний, соус з вершками, а ось другий особливо сподобається тим, хто любить незвичайні поєднання. Побалуйте себе такими корисними морепродуктами! 
- Мідії - 1 кілограм
 - Пармезан - 50 грам
 - Часник - 1-2 зубчиків
 - Вершки - 4-5 Ст. Ложок
 - Соус Теріякі - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
 - Твердий сир - 50 грам
 - Бекон - 1-2 скибочок
 

1. Мідії промийте під проточною водою, викладіть в каструлю і варіть хвилин 10.

2. Ті мідії, що не відкрилися, відразу в сміття. У решти акуратно зніміть верхню половинку раковини.

3. Тепер можна приготувати сирний соус для запікання. Перший варіант: очистіть часник і пропустіть через прес.

4. Викладіть в глибоку миску і додайте тертий пармезан. Для пікантності можете додати ложку терияки.

5. Влийте вершки і перемішайте до однорідності.

6. Готовий соус акуратно викладіть на мідії.

7. Другий варіант - це тертий твердий сир і подрібнений бекон.

8. Перемішайте їх і розмістіть на мідіях.

9. Викладіть їх у жароміцних форму і відправте в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 7-10.