Рецепт Запечені мідії фото

Запечені мідії
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Мідії і гребінці
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
На вечерю, На святковий стіл

Готуємо апетитні запечені мідії - простий і смачний рецепт, який сподобається будь-господині. Мідії чудово підійдуть як для святкового столу, так і для повсякденного.

Готувати мідії простіше простого, запікати їх будемо з соєвим соусом і спеціями. Подавати до столу такий варіант мідій можна з рисом або пастою, також ви можете використовувати запечені мідії для салатів, або подати їх просто як морепродукти, а гості вже самі будуть накладати їх в тарілку, але в цьому варіанті варто подбати додатково про соусі. Просто і смачно - неодмінно беріть рецепт на замітку.

  • Мідії - 300 грам
  • Соєвий соус - 70 мілілітрів
  • cпец - 1-2 чайних ложок (для риби)
  • Лимон - 1 часточка
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
запечені мідії - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти. Мідії заздалегідь дістаньте з морозильної камери, нехай вони розморозяться.
запечені мідії - фото крок 2
Духовку прогрійте і встановіть температуру 180 градусів. Після перекладіть мідії у жароміцних форму, змащену олією.
запечені мідії - фото крок 3
Видавіть сік часточки лимона прямо на мідії.
запечені мідії - фото крок 4
Додайте соєвий соус.
запечені мідії - фото крок 5
Всипте спеції, які призначені для риби, також додайте сіль і перець за смаком, перемішайте все.
запечені мідії - фото крок 6
Прикрийте форму фольгою, запікайте мідії 25-30 хвилин, після фольгу приберіть і готуйте ще 10 хвилин.
запечені мідії - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти