Запечені мідії
(покроковий рецепт з фото)
Готуємо апетитні запечені мідії - простий і смачний рецепт, який сподобається будь-господині. Мідії чудово підійдуть як для святкового столу, так і для повсякденного.
Готувати мідії простіше простого, запікати їх будемо з соєвим соусом і спеціями. Подавати до столу такий варіант мідій можна з рисом або пастою, також ви можете використовувати запечені мідії для салатів, або подати їх просто як морепродукти, а гості вже самі будуть накладати їх в тарілку, але в цьому варіанті варто подбати додатково про соусі. Просто і смачно - неодмінно беріть рецепт на замітку.
- Мідії - 300 грам
- Соєвий соус - 70 мілілітрів
- cпец - 1-2 чайних ложок (для риби)
- Лимон - 1 часточка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Мідії заздалегідь дістаньте з морозильної камери, нехай вони розморозяться.
Духовку прогрійте і встановіть температуру 180 градусів. Після перекладіть мідії у жароміцних форму, змащену олією.
Видавіть сік часточки лимона прямо на мідії.
Додайте соєвий соус.
Всипте спеції, які призначені для риби, також додайте сіль і перець за смаком, перемішайте все.
Прикрийте форму фольгою, запікайте мідії 25-30 хвилин, після фольгу приберіть і готуйте ще 10 хвилин.
Смачного!