Мідії в соусі
(покроковий рецепт з фото)
Це традиційне блюдо французької кухні. Мідії варять у вині, щоб відкрилися раковини, потім подають з соусом з утворених соків. Відмінний рецепт вишуканої закуски!
Якщо ви до цих пір купуєте мариновані мідії без раковин, настійно рекомендую спробувати хоча б один раз приготувати їх в раковинах. Мідії подають як аперитив перед основним, а також до вина. Таке блюдо порадує гурманів і цінителів смачної їжі!
- Мідії - 950 грам
- Сухе біле вино - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Luk-salotų - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Борошно - 2 чайних ложки
- Петрушка - За смаком
1. Вимийте мідії, викладіть їх в миску з солоною водою і залиште на 15 хвилин. Перекладіть мідії в сотейник і залийте їх вином.
2. Накрийте сотейник кришкою і доведіть до кипіння, потім варіть 5-7 хвилин.
3. Акуратно перекладіть мідії в миску, видаліть ті, що не відкрились. Перелийте рідину в склянку.
4. У сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте протягом декількох хвилин нарізану цибулю, потім додайте подрібнений часник і готуйте 30-60 секунд.
5. Додайте в сковороду борошно, перемішайте і влийте 0, 5 склянки рідини з-під мідій, варіть до утворення консистенції соусу, в міру необхідності доливайте рідину.
6. Змішайте готовий соус з подрібненою петрушкою і мідіями, подавайте їх відразу. Смачного!