Рецепт Мідії в соусі фото

Мідії в соусі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Мідії і гребінці
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл

Це традиційне блюдо французької кухні. Мідії варять у вині, щоб відкрилися раковини, потім подають з соусом з утворених соків. Відмінний рецепт вишуканої закуски!

Якщо ви до цих пір купуєте мариновані мідії без раковин, настійно рекомендую спробувати хоча б один раз приготувати їх в раковинах. Мідії подають як аперитив перед основним, а також до вина. Таке блюдо порадує гурманів і цінителів смачної їжі!

  • Мідії - 950 грам
  • Сухе біле вино - 0, 5 склянки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Luk-salotų - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Борошно - 2 чайних ложки
  • Петрушка - За смаком
мідії в соусі - фото крок 1
1. Вимийте мідії, викладіть їх в миску з солоною водою і залиште на 15 хвилин. Перекладіть мідії в сотейник і залийте їх вином.
мідії в соусі - фото крок 2
2. Накрийте сотейник кришкою і доведіть до кипіння, потім варіть 5-7 хвилин.
мідії в соусі - фото крок 3
3. Акуратно перекладіть мідії в миску, видаліть ті, що не відкрились. Перелийте рідину в склянку.
мідії в соусі - фото крок 4
4. У сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте протягом декількох хвилин нарізану цибулю, потім додайте подрібнений часник і готуйте 30-60 секунд.
мідії в соусі - фото крок 5
5. Додайте в сковороду борошно, перемішайте і влийте 0, 5 склянки рідини з-під мідій, варіть до утворення консистенції соусу, в міру необхідності доливайте рідину.
мідії в соусі - фото крок 6
6. Змішайте готовий соус з подрібненою петрушкою і мідіями, подавайте їх відразу. Смачного!

Схожі рецепти