Мексиканська суміш
(покроковий рецепт з фото)
Готові овочеві суміші - це справжній порятунок для тих, хто хоче повноцінно харчуватися, але часу зовсім не вистачає. Поділюся своїм варіантом вітамінного страви, як приготувати мексиканську суміш.
Користуюся таким рецептом вже багато років. У магазині можна купити різні види сумішей, тому вибір різноманітний. Щоб страва була більш поживним і насиченим, особливо якщо збираєтеся годувати їм чоловіка, рекомендую додати м'ясну складову (як і зробив). Крім того, додав ще гриби і салатний перець.
- Мексиканська суміш - 0, 5 кілограма
- Печериці - 300 грам
- Куряче філе - 1 штука
- Цибуля - 3 штуки
- Морквина - 3 штуки
- Перець салатний - 1 штука
- Томатний сік - 1 Склянка
- Кріп - 1 пучок
- Сіль і мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Гриби (можна взяти будь-які) мою і очищаю, потім нарізаю їх пластинками.
2. Сковороду розігріваю з рослинним маслом, обсмажую на ній гриби до готовності.
3. Філе мою і витираю, потім нарізаю його невеликими шматочками.
4. Гриби перекладаю, витираю сковороду, потім знову наливаю рослинне масло. Викладаю філе, за смаком солю і перчу його. Обсмажую до готовності.
5. Цибуля чищу і обполіскую, потім нарізаю дрібними кубиками.
6. Обсмажую подрібнену ріпчасту цибулю до золотистого кольору.
7. Морквину чищу і мою, потім натираю на крупній тертці.
8. До золотистої цибулі всипав подрібнену моркву, перемішую і обсмажую до м'якості.
9. Перець у мене заморожений, додаю його відразу з морозильної камери на сковороду.
10. Гарненько все перемішую, всипав мексиканську суміш.
11. Через пару хвилин на сковороду викладаю обсмажені раніше гриби.
12. Перемішую вміст на плиті, вливаю томатний сік (або томатну пасту, розведену воді, або свіжовичавлені томати з м'якоттю), солю і перчу.
13. Накриваю кришкою сковороду, готую до м'якості всіх овочів, в самому кінці додаю куряче філе.
14. Кріп мою і нарізаю дрібно, всипав його на сковороду і перемішую.
15. Готову страву подаю самостійно або як гарнір до м'яса, рибі.