Мексиканська лазіння
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт лазаньї по-мексиканськи - читайте! Така собі мексиканська варіація традиційного італійського блюда. Виходить дуже оригінальне і ситне блюдо з чудовою сирної скоринкою. Мммм
Ідея приготувати лазанью по-мексиканськи до мене прийшла після відвідин одного мексиканського ресторану. Там подавали якийсь дуже схоже блюдо (вже і не пригадаю, як воно називалося), і я вирішила по пам'яті відтворити його будинку. Вийшло дуже смачно! Лазанья по-мексиканськи готується майже так само, як і італійська, хіба що інгредієнти - зовсім інші. Простий рецепт лазаньї по-мексиканськи увібрав в себе найкраще з рецептів таких чудових мексиканських страв, як фахитас, тортилья, énčidalas і буріто. Сподіваюся, вам сподобається Попереджаю - блюдо виходить дуже ситне!
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Цибулина - 1 штука
- Перець червоний болгарський - 1 штука
- Перець чилі - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Кінза свіжа - 2 Ст. Ложки
- Помідори - 600 грам
- Вода - 400 мілілітрів
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки
- Квасоля чорна консервована - 800 грам
- Кукурудза консервована - 450 грам
- Сир - 250 грам
- Тортилії - 8 штук
Розігріваємо духовку до 200 градусів. У жаровні розігріваємо оливкове масло, кладемо в нього дрібно нарізані болгарські перці, цибуля і чилі перець. Солимо і готуємо на середньому вогні близько 10 хвилин.
Додаємо до овочів дрібно посічену кінзу.
Потім додаємо в жаровню дрібно нарізані помідори і воду. Перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні 10 хвилин. Поки овочі гасяться, змішуємо 2/3 сиру, кукурудзу і чорну квасолю. Трохи квасоляно-кукурудзяної суміші додаємо до овочів в жаровні.
Беремо жароміцних посудину і починаємо формувати нашу лазанью. Викладаємо на дно приблизно третина овочевого соусу, зверху кладемо дві тортильи. На тортилью викладаємо трохи начинки з квасолі, кукурудзи і сиру.
Потім - знову трохи соусу, дві тортильи і шар овочевої начинки.
І ще раз те ж саме - шар соусу, два tortilyi, шар начинки.
Верхнім шаром повинен бути шар томатного соусу. Зверху посипаємо його залишеним тертим сиром.
Запікаємо приблизно 25 хвилин при 200 градусах до утворення сирної скоринки. Готову лазанью по-мексиканськи дістаємо з духовки і подаємо до столу. Смачного!