Мексиканська перепічка
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування мексиканської коржі досить простий, незважаючи на це, її не часто готують господині. Дуже даремно, адже така коржик цілком може замінити хліб і стати основою для смачних ролів.
Така мексиканська перепічка прекрасно поєднується не тільки з салатами і м'ясом, але і може використовуватися для солодких джемів. Це просте блюдо, яке носить назву тортилья, потрібно обов'язково спробувати приготувати вдома.
- Заголовок для палітурки - 3 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 0.5 чайних ложки
- Вода - 1 Склянка
1. Як зробити мексиканську корж? Все досить просто. Для початку необхідно просіяти кукурудзяну муку і з'єднати її з сіллю. Додати розпушувач і масло. Ретельно перемішати і поступово додавати воду.
2. Перекласти тісто на присипану борошном поверхню і розім'яти руками. Воно повинно вийти досить еластичним і м'яким.
3. Тепер потрібно дати тісту трохи відпочити. Перекласти його в мисочку і накрити рушником. Залишити хвилин на 15 в теплому місці.
4. Тісто трошки полежав і його можна розділити на однакові частини (8-10 штук) гострим ножем.
5. З кожного шматочка для початку сформувати кульку, а потім розкачати його. Мексиканська перепічка в домашніх умовах повинна бути дуже тонкою.
6. Розігріти трохи сковороду. Додавати масло не потрібно. Викласти корж і на середньому вогні смажити близько 20-30 секунд, потім перевернути і смажити ще близько 10-20 секунд. Ось все, коржі готові. Щоб вони не підсихали, їх краще всього загорнути в рушник і відправити в холодильник. При бажанні перед вживанням можна трохи підігріти коржі і подавати до столу.