Марокканські млинці
(покроковий рецепт з фото)
Хочете спробувати екзотичну страву, не виходячи з власної кухні? Ніяких особливих інгредієнтів не буде потрібно - все є у будь-якої господині, а ось млинці вийдуть не прості, а марокканські.
Пористі і ніжні млинці готуйте так: спочатку змішайте всі інгредієнти для тіста, крім води. Її спочатку підігрійте, потім влийте тонкою цівкою, постійно помішуючи. Залиште тісто на 45 хвилин. Потім, не перемішуючи, приступайте до смаженні. Виливайте частина тесту в центр сковороди, нерозподілений його по поверхні. Смажте тільки з одного боку на середньому вогні, щоб вони не засмажити. Коли верхня частина млинця перестане прилипати до руки - він готовий. Перед початком смаження розтопіть вершкове масло з медом і змащуйте цією сумішшю кожен млинець з двох сторін. Відразу подавайте на стіл. Смачного!
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Крупа манна - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Жовток яєчний - 2 штуки
- Вода - 650 мілілітрів
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Розпушувач тіста - 0, 5 чайних ложки
- Сухі дріжджі - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка (в тісто + на сковороду)
- Мед - 7 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
Змішайте борошно, манку, цукор, сіль, розпушувач і дріжджі.
Додайте в суміш яєчні жовтки і рослинне масло.
Трохи підігрійте воду і влийте в тісто постійно помішуючи.
Потім залиште тісто на 45 хвилин, щоб воно підійшло.
Перед початком смаження млинців розтопіть в окремому посуді вершкове масло і мед.
Готове тісто не перемішуйте. Виливайте частина тесту в центр сковороди, нерозподілений його по поверхні. Смажте тільки з одного боку на середньому вогні, щоб вони не засмажити. Важливо зберегти білий гарний колір. Визначайте готовність дотиком до верхньої частини млинця - коли вона перестане липнути - можна знімати.
Готовий млинець відразу ж змастити медовим соусом з двох сторін і відразу подавайте на стіл.