Мармелад з яблучного пюре
(покроковий рецепт з фото)
Нема нічого кращого, ніж десерти, зроблені власноруч! А якщо смакоту ще й натуральні, - ціни їм немає! Ось і цей простий рецепт мармеладу з яблучного пюре ще бабуся моя знала! смачно дуже!
Взагалі, я спеціально в описі цього рецепта приготування мармеладу з яблучного пюре не вказувала, скільки саме повинен мармелад сохнути. При кімнатній температурі і два дні може стояти, а влітку на сонечку виставите, - і до вечора вже готова буде! плюс, у всіх свої смаки, - хтось любить м'який і "вологий" мармелад, а кому-то, навпаки, подобаються "хрустяшкі" . Так що я розповім, як зробити мармелад з яблучного пюре, а ви вже самі для себе вирішите, як і де будете сушити. Бажаю удачі!
- Яблука - 2 кілограма
- Цукор - 400 грам
1. Яблука миємо, разом з шкіркою нарізаємо шматочками (але без кісточок! ), викладаємо в каструлю. Засипаємо цукром, залишимо на ніч.
2. Повинно виділитися багато соку. Ставимо каструлю на плиту, варимо 20-30 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
3. Коли яблука вже стануть м'якими, измельчим весь вміст каструлі в пюре за допомогою блендера.
4. Деко або велику тацю трохи змажемо маслом або застелити пергаментним папером, акуратно розгортаємо суміш тонким шаром. Залишимо сушитися в провітрюваному прохолодному приміщенні протягом 2-3 днів.
5. Готову страву ріжемо пластинками або скочується в рулетики. Смачного!