Рецепт Зефір з яблучного пюре фото

Зефір з яблучного пюре
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
На обід, На полуденок, Для дітей
Десерти, Зефір

Неймовірно смачне і легке ласощі, яке готується з густого яблучного пюре. З одного рецепту виходить близько 50-60 штук зефіру. Пікантний яблучний присмак оцінять навіть примхливі ласуни.

Якщо хочете побалувати своїх близьких, приготуйте зефір з яблучного пюре в домашніх умовах. Готувати його можна двома способами - залишати на добу в холоді або запікати в духовці. Обидва варіанти гарні, а результат побалует сладкоежек.

  • Яблука - 4 штуки
  • Білок - 1 штука
  • Цукор - 700 грам
  • Ванільний цукор - За смаком
  • Вода - 160 мілілітрів
  • Желатин - 30 грам
  • Цукрова пудра - За смаком
зефір з яблучного пюре - фото крок 1
1. З зефіром за цим рецептом потрібно трохи повозитися, але результат цього варто. Для початку замочіть желатин, щоб він набряк і повністю розчинився. Тим часом миємо й чистимо яблука (razrezaem з двох половинок), після чого відправляємо їх в духовку запекти при температурі 180 градусів на хвилин 20-25. Яблука повинні бути м'якими.
зефір з яблучного пюре - фото крок 2
2. Яблука після запікання потрібно очистити, потім збити міксером або подрібнити в блендері, щоб вийшло пюре. Результат повинен бути такий: 250 гр яблучного пюре. Додаємо яєчний білок і ванільний цукор і продовжуємо збивати.
зефір з яблучного пюре - фото крок 3
3. Маса повинна вийти світлої. Замочений желатин відправляємо на вогонь і розігріваємо, але не кип'ятимо. Потім даємо трохи охолонути. Продовжуємо збивати масу до пишного стану і тоненьким струменем вливаємо желатин, а також розведений у воді цукор (вийде сироп).
зефір з яблучного пюре - фото крок 4
4. Тепер спеціальним кондитерським шприцом видавлюємо масу на деко. Маса виходить схожа на безе. Ми залишаємо зефір в холодильнику приблизно на добу, а перед подачею посипаємо цукровою пудрою. Цукрову пудру можна змішати з крохмалем, якщо хочете.
зефір з яблучного пюре - фото крок 5
5. Є ще рецепти, за якими можна приготувати цей десерт. Наприклад, відправивши підготовлений зефір в духовку на півгодини. Тоді у нас вийде суфле з присмаком яблука.
зефір з яблучного пюре - фото крок 6
6. З чаєм, компотом і будь-яким напоєм зефір з яблучного пюре в домашніх умовах - чудове ласощі!

Схожі рецепти