Зефір з яблучного пюре
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно смачне і легке ласощі, яке готується з густого яблучного пюре. З одного рецепту виходить близько 50-60 штук зефіру. Пікантний яблучний присмак оцінять навіть примхливі ласуни.
Якщо хочете побалувати своїх близьких, приготуйте зефір з яблучного пюре в домашніх умовах. Готувати його можна двома способами - залишати на добу в холоді або запікати в духовці. Обидва варіанти гарні, а результат побалует сладкоежек.
- Яблука - 4 штуки
- Білок - 1 штука
- Цукор - 700 грам
- Ванільний цукор - За смаком
- Вода - 160 мілілітрів
- Желатин - 30 грам
- Цукрова пудра - За смаком
1. З зефіром за цим рецептом потрібно трохи повозитися, але результат цього варто. Для початку замочіть желатин, щоб він набряк і повністю розчинився. Тим часом миємо й чистимо яблука (razrezaem з двох половинок), після чого відправляємо їх в духовку запекти при температурі 180 градусів на хвилин 20-25. Яблука повинні бути м'якими.
2. Яблука після запікання потрібно очистити, потім збити міксером або подрібнити в блендері, щоб вийшло пюре. Результат повинен бути такий: 250 гр яблучного пюре. Додаємо яєчний білок і ванільний цукор і продовжуємо збивати.
3. Маса повинна вийти світлої. Замочений желатин відправляємо на вогонь і розігріваємо, але не кип'ятимо. Потім даємо трохи охолонути. Продовжуємо збивати масу до пишного стану і тоненьким струменем вливаємо желатин, а також розведений у воді цукор (вийде сироп).
4. Тепер спеціальним кондитерським шприцом видавлюємо масу на деко. Маса виходить схожа на безе. Ми залишаємо зефір в холодильнику приблизно на добу, а перед подачею посипаємо цукровою пудрою. Цукрову пудру можна змішати з крохмалем, якщо хочете.
5. Є ще рецепти, за якими можна приготувати цей десерт. Наприклад, відправивши підготовлений зефір в духовку на півгодини. Тоді у нас вийде суфле з присмаком яблука.
6. З чаєм, компотом і будь-яким напоєм зефір з яблучного пюре в домашніх умовах - чудове ласощі!