Соус з яблучного пюре
(покроковий рецепт з фото)
До більшості м'ясних страв підходить кисло-солодка заправка. Вона найкраще розкриває смак основного інгредієнта, надаючи страві цікавий відтінок. Це знають всі кулінари і кухаря.
Коли вам набридне подавати до м'ясних страв звичайні гарніри (такі як картоплю або тушковані овочі), подайте щось новеньке. Наприклад, прочитайте про те, як приготувати соус з яблучного пюре. Він добре доповнить гаряче. Виходить дуже вишукано, запашний, до того ж, можна зробити його заздалегідь.
- Яблука - 1, 3 кілограма (у мене сорт "голден" )
- Вершкове масло солоне - 40 грам
- Вино біле сухе - 250 мілілітрів
- Зернятко гвоздики - 2 штуки
- М'ята - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Яблука помийте, почистіть і наріжте четвертинками.
Вино закип'ятіть в каструлі (2 хвилини). Після відразу додайте гвоздику з яблуками. Додати сіль, зменшіть вогонь. Варіть під кришкою протягом 8 хвилин. Потім додайте подрібнену м'яту з перцем і проваріть ще 7 хвилин.
Готову масу розітріть в пюре блендером. Перед подачею розігрійте на сковороді з вершковим маслом.