Пиріг з яблучного пюре
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам подобається піч в домашніх умовах найрізноманітніші пироги, тоді не проходите мимо цього класного і зовсім нескладного рецепта. Хрусткий корж і ніжна начинка - це шалено смачно!
Поділюся з вами цікавим варіантом, як приготувати пиріг з яблучного пюре. В якості начинки можна використовувати як готове пюре з баночки, так зроблене самостійно, наприклад. Крім того, доповнити начинку можна цедрою і соком лимона, ароматної корицею, ванільним цукром. Від такого пирога точно будуть в захваті і дорослі, і малюки.
- Борошно - 350 грам
- Вершкове масло - 150 грам(+ 50 грам в пюре)
- Жовток - 2 штуки
- Вода - 1-2 чайних ложок
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор - 50 грам
- Лимон - 1/2 штуки
1. Просіяне борошно з'єднайте з холодним вершковим маслом.
2. Розітріть в однорідну крихту. Додайте щіпку солі.
3. Вбийте жовтки, додайте трохи крижаної води і замісіть тісто. Оберніть харчовою плівкою і приберіть в холодильник на годинку (або на півгодини в морозилку).
4. Яблука вимийте, обсушити, видаліть серцевину і наріжте дрібними кубиками. Викладіть в сотейник з вершковим маслом. Залиште гаситися на повільному вогні. В процесі підливайте водичку за потребою.
5. Тісто розкачати, викладіть у жароміцних форму. Застелите пергаментом, зверху всипте горох або квасоля (щоб в процесі вона підіймалася) і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 10-12 хвилин.
6. Як тільки яблука стануть м'якими, їх потрібно протерти через сито.
7. Готове пюре поставте на вогонь. Додайте за смаком цедру і сік лимона, цукор. Можна для пікантності додати трохи пюре абрикоса, наприклад. Уварите до загустения (хвилин 10-15) на слабкому вогні.
8. Викладіть остигле пюре на корж рівним шаром.
9. Можна при бажанні доповнити пиріг скибочками яблук, наприклад. Надішліть в духовку і випікайте близько півгодини.
10. Смачного!